Granična policija BiH: Otkriveni krivotvoreni i dokumenti koje potražuje Interpol

  Službenici JGP Aerodrom Tuzla 1. januara su na letu za Berlin prilikom kontrole dvoje stranih državljana uočili da lične karte Francuske koje su dali na uvid potražuje Interpol kao ukradene dokumente.

  Foto: AA

  Službenici Jedinice granične policije Gradiška kontrolom stranog državljanina otkrili su krivotvorenu ličnu kartu Španije kojom je pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

  Kontroliran je u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zagreb na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

  Strani državljanin nije posjedovao druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet, a u razgovoru sa našim službenicima izjavio je da dolazi iz Irana. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

  Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 1. januara pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode dvoje državljana Pakistana nakon što su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali ući u našu zemlju s pasošima Pakistana u kojima se nalaze krivotvoreni stikeri bh. vize.

  Na sarajevski aerodrom stigli su letom iz Istanbula. Istoga dana, službenici JGP Aerodrom Sarajevo na letu iz Dohe otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Malezije koju je na uvid dao državljanin Narodne Republike Kine.

  Dan ranije, na letu za Budimpeštu službenici pomenute jedinice otkrili su dvije krivotvorene putne isprave Izraela, ličnu kartu i vozačku dozvolu Poljske. Dokumente je na uvid dalo dvoje stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana.

  Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo državljani Pakistana i Irana su lišeni slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krivotvorenje isprave” predati ovoj instituciji, dok je državljanin Kine vraćen u Dohu.

  Službenici JGP Aerodrom Tuzla 1. januara su na letu za Berlin prilikom kontrole dvoje stranih državljana uočili da lične karte Francuske koje su dali na uvid potražuje Interpol kao ukradene dokumente. Nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet te su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. Svi dokumenti su privremeno oduzeti.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = two