More

  Gradska biblioteka Brčko uspješno realizirala projekat “Mala škola čitanja”

  Osim redovnih godišnjih aktivnosti zacrtanih planom rada   rukovoditeljica Gradske bibliteke- knjižnice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Lejla Hogić za Radio Brčko je kazala da je posebno ponosna na ovogodišnji uspješno okončani projekat „Mala škola čitanja“ koji je obuhvatio 22 djece u dvije grupe iz brčanskih vrtića i osnovnih škola, a koji je zajednički reliziran sa nastavnicama maternjeg  jezika i uposlenicima biblioteke.

  „Cilj projekta Mala škola čitanja je popularizacija čitanja knjiga kod djece i mladih. Ove godine rađen je prvi put i on će postati kontinuiran u narednom periodu “, kazala je Hogić. Ona je napomenula da su svih 22 dvoje djece uspješno završilo „Malu školu čitanja“ dobijanjem diploma, te su iskazali želju da se ovaj projekat nastavi i ubuduće jer su roditelji bili izuzetno zadovoljni ovim književnom- odgojnim projetom za djecu i učenike. Škola je bila besplatna, a obuku su vršile nastavnice maternjeg jezika uz koordinaciju uposlenika Bibliteke.

  Na licu mjesta mogli smo uvjeriti da su korisnici bibliotečkog fonda zadovoljni su raznovrsnošću naslova, te uslugama koje Gradska biblioteka pruža svojim članovima kojih ima oko tri hiljade. Uz naslove lektire čitateljima su na raspolaganju i najnoviji naslovi čitanih knjiga iz regiona, kao i druga štiva.

  Popularizacija čitanja knjiga koju kontinuirano provodi Gradska bibliteka Brčko nastavljena je s fokusom na odrasle putem održavanja književnih večeri, promocija, susreta sa piscima i održavanja Mjeseca knjige u našem gradu.

  Hogić je kazala da je na ovaj način tokom godine uspješno, uz veliki broj prisutnih,  ugošćeno 20-ak renomiranih književnih imena iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, te napomenula da Mjesec knjige nakon četiri Susreta s piscima završava u Brčkom 16. decembra gostovanjem repera Marka Šelića Marčela u Bibliteci, a nastup počinje u 18.00 sati.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one + two =

  Čitano

  Povezani članci