Gradonačelnik penzionerima u Brčkom predao na korištenje šah na otvorenom

  Gradonačelnik je kazao da se nada da će šah koristi svojoj svrsi i da će penzioneri imati priliku da se druže u lijepom ambijentu Gradskog parka.

  [Ustupljeno Otisku]

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruženju penzionera Federacije BiH u Gradskom parku u Brčkom nakon prvog odigranog poteza svečano na korištenje predao šah na otvorenom i uručio deset stonih šahova, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika.

  Gradonačelnik je kazao da se nada da će šah koristi svojoj svrsi i da će penzioneri imati priliku da se druže u lijepom ambijentu Gradskog parka.

  „Drago mi je da je Gradski park u Brčkom dobio novo ruho. Urađena je trim-staza, ostalo je još da se uradi pješačka staza, hortikultura, rasvjeta, a evo danas smo penzionerima predali na korištenje i šah na otvorenom. Nadam se da će šah koristi svojoj svrsi i da će naši penzioneri imati priliku da se malo druže i ovdje u ovom prelijepom ambijentu. Potrudit ćemo se da i dalje sarađujemo s ovom populacijom kroz naše redovne aktivnosti u okviru Vlade Brčko distrikta BiH. Podsjećam, za ovu populaciju osigurano je oko milion i 400 hiljada maraka za jednokratnu pomoć koja će krenuti od iduće srijede kada ćemo taj program imati na sjednici Vlade. Također, izdvajamo i oko milion maraka za subvencije, odnosno za troškove komunalnih usluga, te za oba udruženja po 50.000 KM za banjsko-klimatsko liječenje“, kazao je Milić.

  Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Brčko distrikta BiH kazao je da je ovo prilika za mnoge penzionere u Brčkom da izađu iz svojih kuća kako bi igrali šah na otvorenom.

  On je naglasio da Udruženje sa Vladom Brčko distrikta BiH ima dobru saradnju i da se nada da će tako i ostati.

  Ismet Bešić, predsjednik Udruženja penzionera FBiH Brčko distrikta BiH, također, kazao je da će se uz druženje i igru šaha bolje moći iskoristi vrijeme i zahvalio se Vladi Brčko distrikta BiH i gradonačelniku na današnjoj predaji šaha na otvorenom.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty two − = seventeen