Subota, 08/08/2020
Početna Nekategorirano Gradonačelnik i koordinator Vlade Brčko distrikta pozvani u policiju da daju izjave

  Gradonačelnik i koordinator Vlade Brčko distrikta pozvani u policiju da daju izjave

  FOTO: ILUSTRACIJA

  Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine iz Kabineta gradonačelnika jučer su dostavljeni izvodi iz tonskog zapisa sa zaključcima sa sastanka Kolegija Vlade Brčko distrikta koji je tog dana održan, te je od njih traženo da utvrde ko je postavio zastavice BiH na Trgu mladih.

  – Zaključkom broj 2. zadužen je Sekretarijat Vlade BD BiH da zapisnik dostavi Policiji Brčko distrikta BiH radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja elemenata eventualne krivične odgovornosti za zloupotrebu službenog položaja, budući da su nezakonito angažovani resursi Vlade Brčko distrikta BiH ukoliko se to utvrdi, a u vezi ukrašavanja najužeg centra grada – kazali su iz Policije Brčko distrikta.

  Dodali su kako “zaključkom broj 4. glavni koordinator Vlade BD BiH traži od Policije Brčko distrikta da utvrdi ko je i kada dijelio zastave i bedževe Republike Srpske i da li je time prekršen Statut BD BiH i da li ima elemenata krivične odgovornosti”.

  – Nakon zaprimanja ovog akta o navedenom je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne radnje na utvrđivanju činjenica u vezi s navedenim – naveli su iz policije.

  Zbog toga su danas u policijske prostorije pozvani gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i glavni korodinator Vlade Brčko distrikta Sead Šadić, od kojih su uzete izjave.

  S druge strane, iz Vlade Brčko distrikta tvrde da su na informativne razgovore, ipak, pozivani i neki ljudi koji su svjedočili postavljanju zastavica BiH na Trgu mladih.

  Centralni gradski trg u Brčkom prekjučer je ukrašen sa oko 1.000 zastavica Bosne i Hercegovine. Zastave su postavili članovi Udruženja građana “Stećak” u saradnji sa Odjeljenjem za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta BiH.

  Gradonačelnik Milić jučer je izjavio kako je dio grada ukrašen “neovlašteno i mimo zakona”, te da je redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH odgođena zbog, kako je istakao, nepostojanja uvjeta za nastavak rada.

  Autor: Faktor.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × two = fourteen