More

  Gradonačelnik Kadrić: Mediji obavljaju posao koji nije uvijek dovoljno cijenjen

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić uputio je danas čestitku povodom Svjetskog dana slobode medija koju prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

  • Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udruženjima novinara čestitam 3. maj – Svjetski dan slobode medija.

  Ovaj datum je prilika da pošaljemo poruku o važnosti podizanja svijesti o medijskim slobodama i njezinim temeljnim načelima. Radnici u medijima obavljaju izuzetno društveno odgovoran i značajan posao koji nije uvijek dovoljno cijenjen.

  Kao gradonačelnik lokalne zajednice koja svoje principe djelovanja temelji na demokratskom društvu želim svim medijskim radnicima što manje pritisaka u radu te više prilike za slobodu izražavanja, istinitih i pravovremenih informacija.

  Sve ovo doprinosi i radu Vlade Brčko distrikta BiH, stoga koristim priliku da iskažem zahvalnost svim medijima koji su upravo na ovakav profesionalan način izvještavali i time pomogli naš rad, naročito tokom protekle godine u kojoj se zajednički borimo sa korona virusom. 

  Čitano

  Povezani članci