Gradonačelnik Distrikta podržao mrežu „Promoviši pozitivno“

Foto / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE] Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić zajedno sa svojim saradnicima održao je sastanak s predstavnicima mreže „Promoviši pozitivno“ i predstavnicom Ureda OSCE-a, na kojem su se prisutni upoznali s aktivnostima ove mreže. 
Gradonačelnik Kadrić naglasio je važnost postojanja ovakvog projekta koji je ujedinio različita udruženja kojima su zajednički ciljevi isticanje zajedništva, jedinstva, potencijala i pozitivnih promjena u našem gradu.

„Mi ćemo pružiti punu podršku ovom projektu. Neophodna je međusobna saradnja jer imamo svi u interesu da radimo za poboljšanje društvenog života, da ojačamo društvenu koheziju, toleranciju i da se borimo protiv diskriminacije u našoj zajednici“, kazao je Kadrić.
Predstavnici Mreže podsjetili su na prethodne aktivnosti koje su proveli te najavili provođenje akcionog plana za jačanje društvene kohezije u narednom periodu.

„Naša mreža, koja ima podršku OSCE-a, formirana je 2013. godine i jedna je od najjačih u Bosni i Hercegovini, što pokazuje naš dosadašnji rad u vidu različitih edukacija, radionica, kao i aktivnosti poput krečenja grafita“, kazao je koordinator mreže „Promoviši pozitivno“ Damir Radenković. 

Admir Kadrić, član mreže i  Udruženja „BH Novinari“, kazao je da za narednu godinu mreža ima u planu organizovanje sastanka Omladinskog parlamenta u kojem će biti uključeni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti na području Distrikta, ali i da Brčko, kao pozitivan primjer suživota i tolerancije, bude domaćin susreta svih mreža nevladinih organizacija i udruženja na nivou Bosne i Hercegovine. 

Vlada Brčko distrikta BiH
--