Gradonačelnik bh. Distrikta Esed Kadrić o računima za utrošenu struju

„Građanima pristižu umanjeni računi za utrošak električne energije. Vlada Brčko distrikta BiH je za ove namjene odobrila sredstva u iznosu od 1.605.000 KM.

Ova odluka je donesena uslijed pogoršanja ekonomske situacije građana Distrikta prouzrokovane inflacijom i energetskim krizama.

- Reklama -

Dodijeljena sredstva građanima realizirana su kao donacije za utrošenu električnu energiju u pojedinačnom iznosu od 53,52 KM.

Pravo na ovu vrstu donacije ostvarili su svi aktivni potrošači iz kategorije domaćinstava, pod uslovima da je nosilac električnog brojila imao aktivnu potrošnju u periodu od 01.01. – 31.05. tekuće godine.

U skladu sa tim pravo na donaciju je ostvarilo 29.987 aktivnih potrošača.

Iz ovog prava bile su izuzete osobe koje imaju status izabranog zvaničnika, nosioca izvršnih funkcija ili savjetnika u institucijama Brčko distrikta BiH, rukovodioca javnog preduzeća ili drugog pravnog lica koje je osnovao Brčko distrikt BiH, kao i imenovani nosioci pravosudnih institucija“, navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici Gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Eseda Kadrića.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ seventy six = 77