More

  Gradonačelnici Brčkog, Bijeljine i Tuzle o izgradnji autoputa

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.

  - Advertisement -

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarali su u Bijeljini s gradonačelnikom Mićom Mićićem o zajedničkim projektima u oblasti putne infrastrukture.

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.

  „Distrikt ima interes da bude dio mreže puteva koji su u planu da se grade na prostoru BiH, a ono što je naš interes ne smije i neće biti u suprotnosti s interesima drugih. Nadam se da će i naš grad biti dio budućih saobraćajnica koje će Brčko povezati s Banjom Lukom i Bijeljinom kao i Tuzlanskim kantonom“, rekao je Milić.

  „Razgovarali smo o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji, kao i mogućnostima njenog unapređenja. Najviše smo se fokusirali na izgradnju autoputa i složili smo se da je ideja da se Sarajevo preko Bijeljine poveže s Beogradom zaista dobra i da će od nje koristi imati kako naš grad tako i Tuzla i Brčko“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da su autoputevi na ovom području djelimično već uvršteni u prostorno-plansku dokumentaciju.

  [bdcentral.net]
  Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je uvjerenje da će se ovakvi sastanci uskoro održati u Tuzli i Brčko distriktu BiH, da bi se ojačala i nastavila saradnja ovih lokalnih zajednica.

  „Najavljeni autoput je prilika za bolju komunikaciju, bolji životni standard i mogućnost za nova radna mjesta građana bez obzira na nacionalnost. Na ovaj način povezat će se ljudi iz oba entiteta i Distrikta Brčko“, istakao je Imamović, dodajući da su pojedini glavni i idejni projekti već gotovi.

  On je izrazio uvjerenje da će investitor biti pronađen, zahvaljujući čvrstoj odluci i saradnji tri grada – Bijeljine, Brčkog i Tuzle.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  10 ÷ = two