Gradonačelnici Brčkog, Bijeljine i Tuzle o izgradnji autoputa

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.

  [bdcentral.net]

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarali su u Bijeljini s gradonačelnikom Mićom Mićićem o zajedničkim projektima u oblasti putne infrastrukture.

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.

  - Reklama -

  „Distrikt ima interes da bude dio mreže puteva koji su u planu da se grade na prostoru BiH, a ono što je naš interes ne smije i neće biti u suprotnosti s interesima drugih. Nadam se da će i naš grad biti dio budućih saobraćajnica koje će Brčko povezati s Banjom Lukom i Bijeljinom kao i Tuzlanskim kantonom“, rekao je Milić.

  „Razgovarali smo o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji, kao i mogućnostima njenog unapređenja. Najviše smo se fokusirali na izgradnju autoputa i složili smo se da je ideja da se Sarajevo preko Bijeljine poveže s Beogradom zaista dobra i da će od nje koristi imati kako naš grad tako i Tuzla i Brčko“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da su autoputevi na ovom području djelimično već uvršteni u prostorno-plansku dokumentaciju.

  [bdcentral.net]
  Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je uvjerenje da će se ovakvi sastanci uskoro održati u Tuzli i Brčko distriktu BiH, da bi se ojačala i nastavila saradnja ovih lokalnih zajednica.

  „Najavljeni autoput je prilika za bolju komunikaciju, bolji životni standard i mogućnost za nova radna mjesta građana bez obzira na nacionalnost. Na ovaj način povezat će se ljudi iz oba entiteta i Distrikta Brčko“, istakao je Imamović, dodajući da su pojedini glavni i idejni projekti već gotovi.

  On je izrazio uvjerenje da će investitor biti pronađen, zahvaljujući čvrstoj odluci i saradnji tri grada – Bijeljine, Brčkog i Tuzle.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = 1