More

  Građani uhvatili kradljivca zlatnog lančića u Brčkom: Policiji predat 28-godišnji D.Š. iz Kelna

  - Advertisement -

  Policiji Brčko distrikta BiH je dana 31.03.2023. godine u 11.22 sati jedna građanka prijavila nepoznatu osobu mlađe dobi da joj je na grub način s vrata otrgnuo zlatni lanac sa zlatnim privjeskom. Potom je u 11.24 sati zabilježena još jedna prijava muškog lica koje je obavijestilo Policiju da je u neposrednoj blizini Katoličke crkve u Brčkom zadržano lice koje je otuđilo zlatni lanac građanki koja je prethodno prijavila ovaj događaj.

  Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su od građana preuzeli zadržano lice inicijala D.Š. rođen 1995. godine u Kelnu, nastanjen u Brčkom, te preduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

  Policija Brčko distrikta BiH ovom prilikom posebno želi istaći ulogu i hrabrost koju su pokazala dva građanina prilikom sprečavanja izvršioca krivičnog djela da pobjegne sa lica mjesta. Naime, navedeni događaj se desio u naselju „Š”, nakon čega je jedan naš sugrađanin iskazujući hrabrost i upornost, iskoristio pogodan trenutak i istog zaustavio u udaljavanju sa lica mjesta, kada mu je u pomoć pritekao još jedan građanin, te su zajedno savladali pomenuto lice.

  Cijenimo da je ovakva reakcija građana dobar primjer građanske hrabrosti i solidarnosti u situaciji kada je u našoj blizini napadnut neko ili nečija imovina, što ujedno predstavlja značajnu pomoć Policiji u obavljanju njenih poslova.

  Nad licem D.Š. provodi se kriminalistička obrada u vezi sa predmetnim, ali i drugim događajima, nakon čega će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnešen Izvještaj. 

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine + 1 =