Gornji Brezik: U udesu poginula 26-godišnjakinja

Foto-ilustracija

Dana 20.06.2021. godine, Policija Brčko distrikta BiH u 01:25 sati, zaprimila je prijavu da je u mjestu Gornji Brezik, Brčko distrikt, došlo do slijetanja motornog vozila i da su četiri lica zadobila povrede, saopšteno je danas iz Policije.

Odmah nakon zaprimanja prijave, na lice mjesta su izašli policijski službenici i utvrdili da je učesnik saobraćajne nezgode motorno vozilo marke VW Pasat, te da su povrijeđena lica prevežena u Urgentni centar Bolnice Brčko.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode je izvršen pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilašta Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je motorno vozilo sletilo sa saobraćajnice i da je putnik u vozilu P.J., rođena 1995. godine smrtno stradala, da je putnik I.N., rođen 1997. godine zadobio teške tjelesne povrede i prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla, dok su vozač motornog vozila i suvozač zadobili lake tjelesne povrede.

Policija pod nadzorom Tužilašta Brčko distrikta BiH preduzima neophodne istražne radnje i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se ova saobraćajna nezgoda dogodila – navedeno je u saopštenju.