More

  Gerard Grgić iz Boća kod Brčkog: Sa Slavkom Bošnjakom iz Beča pješačio do Međugorja /FOTO

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nakon pređenih 700 km u dve sedmice, u nedelju 12. marta Gerad Grgić i Slavko Bošnjak iz Beča su stigli su na njihov cilj, crkvu sv. Jakova u Međugorju u Hercegovini.

  Gerard Grgić rodom je iz Boća kod Brčkog, a kada je imao 6 godina njegova se porodica preselila u Beč.

  Slavko Bošnjak je rodom iz Foče kod Doboja i za vreme rata u Bosni i Hercegovini je izbegao u Beč. Inače Slavko je Gerardov tetak. Hodočašće je trajalo dve sedmice, a ruta je bila Gerardov plan prema mjestima zaustavljanja, prenosi Srpsakinfo.

  Tako su prošli Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te se zaustavljali u slijedećim gradovima: Beč, Sopron, Sarvar, Bohenje, Sumeg, Nagjatad, Balaton, Virovitica, Daruvar, Lipik, Gradiška, Banja Luka, Šipovo, Mrkonjić Grad, Kupres, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Međugorje.

  Bošnjak i Grgić: Dvije molitve

  – Nakane ovog hodočašća bile su dvije molitve. Prva: molitva Gospi za zaštitu njihove djece. Druga i najvažnija nakana bila je molitva i žrtva za ozdravljenje njegove supruge Mine i mlađe kćerkice Emili koje obe imaju nepoznatu i rijetku bolest mišića (bethlem myopathie) koju na svijetu ima samo stotinjak osoba i za koju zasad nema lijeka – piše Međugorjeinfo.

  Također je zahvalan svojoj porodici koja ga je svakodnevno podupirala na njegovom putu, kao i supruzi koja je prezahvalna i dirnuta njegovom žrtvom.

  Međugorje.info//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  6 + three =