Generalni konzul Republike Turske posjetio Privrednu komoru Brčko distrikta BiH

Generalni konzul Republike Turske Oguz Kilic posjetio je jučer Privrednu komoru Brčko distrikta BiH i održao sastanak sa rukovodstvom ove organizacije, koje su zastupali predsjednik Niko Sadrić i potpredsjednik Sanela Hadžajlić, te predsjednik, potpredsjednik i član Upravnog odbora: Aleksandar Vujičić, Ibrahim Muftić i Duško Kuprešanin, saopšteno je danas iz Privredne komore.

Sastanku je ispred Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH prisustvovao predsjednik Ševal Suljkanović.

Privredna komora je izrazila svoju zahvalnost za posjetu generalnog konzula Turske, koga je upoznala sa svojim aktivnostima i stanjem u privredi.

Kilic je izrazio zadovoljstvo sastankom na kome su predstavljeni i podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni između Brčko distrikta BiH i Republike Turske.

Ujedno, razgovarano je o informacijama za potencijalne investitore, uključujući beneficije koje investitori imaju u Brčko distriktu BiH, te su prikazani podaci iz pojedinačnih djelatnosti privrednih subjekata koje rukovodstvo Privredne komore predstavlja. 

Sastanak je ocijenjen kao susret na obostrano zadovoljstvo uz razmjenu korisnih informacija.

Dogovoreni su budući susreti i način razmjene informacija o potencijalnim uvozno-izvoznim djelatnostima između Brčko distrikta BiH i Republike Turske, te informacije koje su potrebne potencijalnim investitorima iz Republike Turske, navedeno je u saopštenju.