More

  General Polutak o Radončiću: Kako je krenuo, Bošnjake će optužiti i za genocid u Srebrenici

  Pravi Bosanci i Bošnjaci i prave patriote trebaju se odmaći od politike Fahrudina Radončića, kaže general Polutak.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Mustafa Polutak, brigadni general Armije RBiH u penziji i član Predsjedništva Foruma seniora SDP-a BiH, žestoko je kritikovao lidera SBB-a Fahrudina Rdaončića, zbog njegovih izjava u kojim je krivicu za izazivanje rata u BiH prebacio na bošnjačko rukovodstvo, amnestirajući na taj način odgovornost Miloševića, Karadžića, Mladića, Krajišnika i ostalih presuđenih zločinaca za počinjena zlodjela u ratu, prenose bh. mediji.

  “Kada se približavaju izbori, Fahrudin Radončić uglavnom udara bilo na stranku, bilo na ličnosti koje mu smetaju i koje mu mogu biti konkurencija, pa ih nastoji u potpunosti diskreditirati. S obzirom na to da pod svojom vlašću ima Dnevni avaz i televiziju Alfa, on kroz te medije nastoji blatiti protivnike, i to bez argumenata”, rekao je general Polutak.

  “Posebno su nas zaboljele njegove izjave u kojima kaže da je ‘bošnjačka državna mafija’ kriva za rat u Bosni i Hercegovini. U tu ‘mafiju’ on ubraja i predsjednika Aliju Izetbegovića i onda kaže da je jedan od glavnih krivaca za rat predsjednik Izetbegović. To nam govori da je Radončić toliko zao i nema mjere u svom neprijateljskom djelovanju protiv Bosne i Hercegovine i njenih državnih organa”, kaže, između ostalog, Polutak.

  ‘Imamo mi dovoljno spremljenog materijala o Radončiću’

  “Kada je Radončić krenuo pričati priče koje idu na ruku onima koji kažu da smo mi sami gađali Markale, Tuzlansku kapiju, da smo sami sebe ubijali i sami sa sobom rat vodili, onda smo odlučili da moramo reagirati. Još malo pa će reći da smo krivi i za genocid u Srebrenici. Mi smo u svom saopćenju poručili da se pravi ljudi, pravi Bosanci i Bošnjaci i prave patriote, trebaju odmaći od politike Fahrudina Radončića i da je po svaku cijenu izbjegavaju i da se bore protiv takve politike. To je naša poruka”, kaže general Polutak, jedan od uglednijih članova SDP BiH, prenosi Slobodna Bosna.

  Govoreći u ime Udruženja za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, general Polutak kaže kako nikako ne može shvatiti da takve laži iznosi čovjek koji je bio u štabu Vrhovne komande, dok je Sefer Halilović bio na čelu Armije RBiH.

  “Bio je tu na licu mjesta i nevjerovatno je da sada potura kukavičija jaja i izmišlja gomile laži. Bili smo zaista toliko ljuti, ali opet, moram naglasiti, ostali smo suzdržani u svom saopćenju i ostali smo korektni koliko smo god mogli. Ubuduće je pitanje šta će biti, a sigurno ćemo žešće napadati i iznositi argumente. Imamo mi dovoljno argumenata da je Radončić u ratu djelovao neprijateljski i da je nastavio s ovom praksom i nakon rata. Samo ću ovdje navesti jedan primjer. Kod njega je, između ostalog, izvršen pretres stana u kojem je nađeno petnaestak strogo povjerljivih dokumenata. Bio je zadužen za informiranje u okviru štaba i niko ne zna šta su ti strogo povjerljivi dokumenti radili kod njega u stanu. To je bilo u toku rata, trebao bih provjeriti koje tačno godine. Ništa ja napamet po svom nahođenju ne govorim. Znamo da su paljevine 2014. godine bile u saradnji Radončića, Zupca i ostale ekipe, i da su njegovi ljudi i njegove pristalice bili glavni egzekutori i na zgradi Predsjedništva BiH i na drugim mjestima. Imamo mi dovoljno spremljenog materijala o Radončiću”, tvrdi Polutak.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × eight =