GENDER BRČKO: Poziv udruženjima žena i udruženjima koje vode žene

Foto: Ilustracija

[SAOPŠTENJE]    Udruženje žena GENDER je počelo sa implementacijom projekta: „MALA AKADEMIJA, ZA VELIKE ŽENE“ koji je podržala Vlada Brčko distikta BiH. 

Ciljevi projekta su:

Opštii cilj:

  • Osigurati razvoj kapaciteta civilnoga društva u Brčko distrikta koji osigurava ujednačen društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj. 

Posebni ciljevi:

  • Ojačati kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za sprovođenje aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima; 
  • Ojačati kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Evropski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnom nivou. 
  • Unaprijediti kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za pružanje djelotvornog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama;
  • Izgradnja kapaciteta za upravljanje projektima u 10 udruženja (20 učesnica);
  • Izgradnja kapaciteta 10 udruženja (20 učesnica) za prikupljanje sredstava;

Dugoročni ciljevi;

  • Poboljšana održivost i rezultati aktivnosti udruženja žena i udruženja koja vode žene;

Teme treninga/obuka projekta su:

1. ORGANIZACIJSKI MENADŽMENT

2. FINANSIRANJE RADA NEVLADINIH ORGANIZACIJA

3. PISANJE I UPRAVLJANJE PROJEKTOM

4. STRATEŠKO PLANIRANJE

5. ZAGOVARANJE I LOBIRANJE

6. ODNOSI SA JAVNOŠĆU

Ovim putem pozivamo udruženja žena i udruženja koja vode žene sa teritorije Brčko distrikta da prijave svoje učesnice putem e-mail adrese genderbrcko@gmail.com ili putem FB stranice udruženja GENDER. Obuke/treininzi će biti organizovani početkom februara 2022. godine.

GENDER TIM
--