More

  GENDER BRČKO: Poziv udruženjima žena i udruženjima koje vode žene

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE]    Udruženje žena GENDER je počelo sa implementacijom projekta: „MALA AKADEMIJA, ZA VELIKE ŽENE“ koji je podržala Vlada Brčko distikta BiH. 

  Ciljevi projekta su:

  Opštii cilj:

  • Osigurati razvoj kapaciteta civilnoga društva u Brčko distrikta koji osigurava ujednačen društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj. 

  Posebni ciljevi:

  • Ojačati kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za sprovođenje aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima; 
  • Ojačati kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Evropski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnom nivou. 
  • Unaprijediti kapacitete 10 udruženja žena i udruženja koje vode žene u Brčko distriktu za pružanje djelotvornog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama;
  • Izgradnja kapaciteta za upravljanje projektima u 10 udruženja (20 učesnica);
  • Izgradnja kapaciteta 10 udruženja (20 učesnica) za prikupljanje sredstava;

  Dugoročni ciljevi;

  • Poboljšana održivost i rezultati aktivnosti udruženja žena i udruženja koja vode žene;

  Teme treninga/obuka projekta su:

  1. ORGANIZACIJSKI MENADŽMENT

  2. FINANSIRANJE RADA NEVLADINIH ORGANIZACIJA

  3. PISANJE I UPRAVLJANJE PROJEKTOM

  4. STRATEŠKO PLANIRANJE

  5. ZAGOVARANJE I LOBIRANJE

  6. ODNOSI SA JAVNOŠĆU

  Ovim putem pozivamo udruženja žena i udruženja koja vode žene sa teritorije Brčko distrikta da prijave svoje učesnice putem e-mail adrese genderbrcko@gmail.com ili putem FB stranice udruženja GENDER. Obuke/treininzi će biti organizovani početkom februara 2022. godine.

  GENDER TIM

  Čitano

  Povezani članci