G. Rahić: Klanjana dženaza i obavljen ukop Rasima Rovčanina

  Rasim Rovčanin je poginuo 9. oktobra 1992. godine na Goricama, tokom presijecanja koridora. On je zajedno sa svojim saborcima poginuo u tenku.

  Rasim je rođen 23.02.1968. godine u Brčkom, a imao je 24 godine kada je poginuo [Otisak.ba]

  Fotoreporter: Aleksandar Ganilović

  U brčanskoj mjesnoj zajednici Gornji Rahić u petak je klanjana dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka Rasima Rovčanina.

  Dženaza je klanjana ispred džamije, a ukop obavljen na Šehidskom mezarju u ovom mjestu.

  Rasim Rovčanin je poginuo 9. oktobra 1992. godine na Goricama, tokom presijecanja koridora. On je zajedno sa svojim saborcima poginuo u tenku.

  Pošto su njegovi posmrtni ostaci nakon razmjene ostali kod Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) u Tuzli sve vrijeme nakon rata (zbog toga što je bilo teško identifikovati posmrtne ostatke) i njemu jedinom do sada nije klanjana dženaza, porodica je odlučila da se ona obavi.

  Odlikovan ‘Srebrenim štitom’ za hrabrost

  Rasim je rođen 23.02.1968. godine u Brčkom, a imao je 24 godine kada je poginuo. Iza njega je ostala supruga Mina, sin Remzo, otac Ismail, majka Sabrija, braća Rifet, Refik i Rusmir te sestra Refika.

  Rasim Rovčanin je posthumno odlikovan “Srebrenim štitom”, značajnim priznanjem za iskazanu hrabrost u proteklom ratu.

  “Poginuo je braneći našu slobodnu brčansku teritoriju. Zahvalni smo mu zbog toga, i mnogim drugima koji su dali život da bi mi bili tu gdje jesmo”, kazao je u izjavi za Otisak.ba Fahrudin Rovčanin, Rasimov amidžić, koji se također borio u posljednjem ratu.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + three = 12