FUCZ: U opadanju nivoi rijeka, na nekoliko područja pokrenuta klizišta

  - Vodostaj rijeke Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton

  Foto: AA/Ilustracija

  Vodostaji rijeka u Federaciji Bosne i Hercegovine koje su prethodnih dana bile u porastu i prelazile kritične tačke, u opadanju su, javlja Anadolu Agency (AA).

  Vodostaj rijeke Une u Bihaću jutros je iznosio 60 centimetara, a kritična tačka je 100.

  Vodostaj Sane u Sanskom Mostu jutros je iznosio 255 centimetara, a jučer 309.

  I na području općine Ključ vodostaji rijeke Sane i Sanice i dalje su u opadanju. Međutim, još uvijek je poplavljeno priobalno poljoprivredno zemljište.

  I vodostaj rijeke Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

  Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojskog kantona je normalan.

  Zbog kiše koja je padala proteklih dana na području Kantona 10, sve rijeke i potoci su nabujali, ali za sada nema opasnosti od poplava.

  U naselju Gornja Orahovica, općina Gračanica, registrovana je reaktivacija starog klizišta. Klizište je na poljoprivrednom zemljištu i ne ugrožava stambene niti infrastrukturne objekte. U toku dana ekipa OSCZ Gračanica će radi utvrđivanja stanja obići klizište.

  I na području Bihaća prijavljena su dva klizišta u MZ Vrsta, naselje Gornji Rekići. Klizište je prijavljeno i u Velagićima, na području općine Ključ. Pojavilo se na lokalnom putu, pored kuća.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty three + = ninety one