More

  Fotogalerija: Zajedničkim akademskim časom započela nova školska godina na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli

  Akademski čas je počeo u isto vrijeme u Brčkom i Tuzli, gdje su se uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija (Cisco WebEx web konferencijski sistem) studenti i nastavnici iz oba grada susreli u zajedničkom virtualnom prostoru.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 09. oktobra 2017. godine, upriličila svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – šestu u Brčkom i treću u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

  Akademski čas je počeo u isto vrijeme u Brčkom i Tuzli, gdje su se uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija (Cisco WebEx web konferencijski sistem) studenti i nastavnici iz oba grada susreli u zajedničkom virtualnom prostoru.

  Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, kojima je dobrodošlicu poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr. sc. Muhdin Mujačić riječima:

  „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima – da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju po diplomiranju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnog osoblja svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i naše prve dvije generacija promoviranih diplomanata, a čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje. Naše analize pokazuju da je 87% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širomsvijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili su odselili u zemlju zaposlenja”, te je na kraju istakao:

  „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja.“

  Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Imagine Premium–skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku, te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ = six