More

  Fotogalerija: Predstavnici brčanskih vlasti na zaobilaznici; Miškić: Rok pomjeren za septembar 2018.

  Izgradnja zaobilaznice finansira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 24.500.000 eura, ali će konačna vrijednost projekta ipak biti veća.

  Predstavnici brčanske izvršne i zakonodavne vlasti u srijedu su obišli preko 18 kilometara dugu zaobilaznicu oko Brčkog, upoznavši se sa dinamikom i tokom radova na najvećem infrastrukturnom projektu u historiji Brčko distrikta, čiji nosilac je Javno preduzeće Putevi Brčko.

  Na pitanje novinara o roku završetka izgradnje [17. februar 2015 – 17. februar 2018. godine], direktor Puteva Brčko Miroslav Miškić odgovorio je da je zbog problema u prvoj godini rok pomjeren za početak septembra naredne godine.

  Veća konačna vrijednost projekta

  Na osnovu obima, preostalo je još 30-ak posto radova, dok je u finansijskom dijelu procenat oko 50 posto, kazao je on.

  Izgradnja zaobilaznice finansira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 24.500.000 eura, ali će konačna vrijednost projekta ipak biti veća.

  Miroslav Miškić [Otisak.ba]
  “Postoje neke pozicije koje projekat nije predvidio, a koje moraju biti urađene. U ovom času je 2,8 miliona eura takvih pozicija. Ja mislim da će do kraja to izaći oko 4 miliona”, izjavio je Miškić.

  Podrška vlasti

  “Mi ćemo, u skladu sa važnosti tog projekta, vodeći računa o zakonskim i drugim procedurama, razmotriti zahtjeve za povećanje iznosa sredstava neophodnih za završetak gradnje ove obilaznice”, kazao je gradonačelnik Siniša Milić.

  Siniša Milić [Otisak.ba]
  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić najavio je da će se na sjednici ovog zakonodavnog organa razmotriti svi problemi sa kojima se Putevi Brčko suočavaju na realizaciji ovog projekta.

  Esed Kadrić [Otisak.ba]
  “Da na neki način damo neku vrstu političke podrške i iskažemo volju ukoliko bude neophodno neodstajućih sredstava, te da se politički odredimo spram toga jer je za nas veoma važno da se ovaj projekat realizuje”, izjavio je on, izrazivši veliko zadovoljstvo viđenim.

  Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović također je izrazio zadovoljstvo, rekavši da je impresioniran i oduševljen.

  Ivo Filipović [Otisak.ba]
  Bez većih problema

  Aleksandar Milovanović, predstavnik nadzorne službe konzorcija Spea Safege, kazao je da nema većih problema na izgradnji zaobilaznice.

  Aleksandar Milovanović [Otisak.ba]
  Glavni izvođač radova na ovom projektu je španska firma Rubau, a angažirano je 19 podizvođača.

  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 2 = seven