More

  Fotogalerija: Osmanović i Milić otvorili fiskulturnu salu u brčanskoj Trećoj osnovnoj školi

  Riječ je o novoizgrađenoj sali, nakon što se ova škola godinama "mučila" sa neuslovnom i zastarjelom [izgrađena 1961. godine] malom fiskulturnom salom.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić u petak su svečano otvorili fiskulturnu salu u brčanskoj Trećoj osnovnoj školi, te time zvanično predali na upotrebu ovaj objekat.

  Riječ je o novoizgrađenoj sali, nakon što se ova škola godinama “mučila” sa neuslovnom i zastarjelom [izgrađena 1961. godine] malom fiskulturnom salom.

  Prema riječima Osmanovića, nova sala ispunjava sve pedagoške standarde. Vrijednost projekta je 750.000 konvertibilnih maraka, uz 20.000 za dodatnu opremu koja je postavljena prije nekoliko dana.

  Prodanović na času sa učenicima [Otisak.ba]
  Direktor Škole Kojo Simić i nastavnik tjelesnog odgoja Zlatan Prodanović u izjavi medijima izrazili su zadovoljstvo okončanjem ovog projekta, koji je obradovao i učenike. Treću osnovnu školu pohađa preko 300 učenika.

   

  Nastavak ulaganja u obrazovanje

  “Procedura za zamjenu krova je već u toku. Izdvojeno je 110.000 konvertibilnih maraka. Radi se projektna dokumentacija. Očekujemo da se u najskorije vrijeme i taj dio završi, i da ova škola bude kompletno završena. S tim da se rade i patosi, i to će biti jedan kompletiran projekat”, kazao je u Osmanović u izjavi medijima.

  Na prostoru Distrikta postoji još nekoliko područnih škola koje nemaju fiskulturne sale.

  “Četiri sale su već započete. Nadam se da će bar do kraja ovog mandata to biti gotovo”, istakao je on.

  “U Dokumentu okvirnog budžeta za trogodišnji period predvidili smo i značajna sredstva za obrazovanje, za nastavak rekonstrukcije i izgradnje, tamo gdje je neophodno, novih školskih objekata. U mandatu ove vlade riješen je i problem prijevoza učenika. Riješen je u značajnoj mjeri i problema nastavnog kadra. Stvaraju se i drugi preduslovi za nesmetano odvijanje nastave”, kazao je Milić medijima.

  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = five