More

  Foto: U Donjem Breziku uskoro završetak radova na kanalizacionoj mreži

  Riječ je o projektu izgradnje glavnog kolektora dužine oko 2,5 kilometra, vrijednom oko 300.000 KM, čime će biti riješen problem kanalisanja otpadnih voda za oko 3.000 stanovnika u naselju Donji Brezik.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa šefom Odjeljenja za komunalne poslove Mićom Stevanovićem i šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanom Blažićem te predstavnicima mjesne zajednice, obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Breziku.

  [Ustupljeno Otisku]
  Riječ je o projektu izgradnje glavnog kolektora dužine oko 2,5 kilometra, vrijednom oko 300.000 KM, čime će biti riješen problem kanalisanja otpadnih voda za oko 3.000 stanovnika u naselju Donji Brezik.

  Mićo Stevanović, šef resornog Odjeljenja, rekao je da je riječ o kompleksnom projektu s obzirom da kanalizaciona mreža, kako je istakao, prolazi kroz naseljeno mjesto.

  „Ukoliko radovi budu nastavljeni ovim tempom očekujemo da projekat bude završen u novembru mjesecu, a 80% posla je već okončano“, dodao je Stevanović.

  [Ustupljeno Otisku]
  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, istakao je da ovaj projekat suštinski znači osiguravanje osnovnih komunalnih potreba na prostoru jedne od najvećih mjesnih zajednica na prostoru distrikta Brčko.

  Gradonačelnik je dodao da su u toku pregovori s Evropskom bankom za obnovu i razvoj o finansiranju projekta rekonstrukcije i izgradnje kanalizacione mreže i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na prostoru Distrikta.

  „Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da bude održana i prezentacija tog projekta koji je vrijedan oko 15,9 miliona eura i tek njegovim završetkom ćemo moći reći da ćemo sistematski riješiti ovaj problem. Radove koje smo danas obišli su pojedinačni slučajevi kada parcijalno rješavamo neke probleme, ali sistemski ćemo to riješiti kada budemo izgradili postrojenje koje je po prostorno-planskoj dokumentaciji predviđeno blizu rijeke Save“, pojasnio je gradonačelnik Milić.

  On je najavio i da je u toku projektovanje rješenja koje će za stanovnike ove mjesne zajednice riješiti problem nedostatka vode, na način da će se osigurati priključak postojećeg vodotornja u ovom naselju na gradsku mrežu.

  Milić je dodao da bi to značilo da bi u slučaju nestanka vode iz autonomnih izvora koji postoje u ovom naselju, voda bila uključena iz gradske mreže, te da se za ovaj projekat mora osigurati podrška i na političkom nivou.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty ÷ 60 =