Foto: U Beogradu promovirana knjiga ‘Istorija osiguranja Austrije’ akademika W. Rohrbacha

  O knjizi su govorili akademik prof. dr Nedeljko Stanković, predsjednik Savjeta Evropskog univerziteta Brčko distrikt i v.d. rektor Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, kao i prof. dr Dragan Bataveljić, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, saopćeno je iz Evropskog univerziteta.

  [Ustupljeno Otisku]

  Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dana 14. juna 2018. godine, organizovan je Opšti seminar – razgovor o knjizi Istorija osiguranja Austrije, autora akademika prof. dr dr habil. Wolfganga Rohrbacha. O knjizi su govorili akademik prof. dr Nedeljko Stanković, predsjednik Savjeta Evropskog univerziteta Brčko distrikt i v.d. rektor Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, kao i prof. dr Dragan Bataveljić, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Promociji su prisustvovali brojni univerzitetski profesori, kao i studenti doktorskih studija koje posebno zanima oblast osiguranja, ali i druga zainteresovana lica. Promociju je vodila prof. dr Nataša Petrović Tomić, saopćeno je iz Evropskog univerziteta.

  [Ustupljeno Otisku]
  Akademik prof. dr dr habil. Wolfgang Rohrbach je univerzitetski profesor. Doktor je slavistike, predavač ekonomike zdravstva na medicinskim fakultetima u Beču, Salzburgu, Srbiji i Bosni i Hercegovini, takođe stručnjak za zdravstveno osiguranje.

  XIII tom knjige Istorija osiguranja Austrije, svjetlo dana ugledao je 2018. godine i to u 30. godini od početka izdavanja 1988. godine. Generalni naziv XIII toma glasi: Radikalne promene Evrope i era digitalizacije. Mnogi 2018. godinu smatraju „mega-memorijalnom godinom“, kako to profesor Rohrbach u svojim radovima ističe, odnosno godinom kulturnog naslijeđa Evrope. Ova godina čini prekretnicu za Evropu i nagovještava radikalne promjene. Upravo s tim u vezi koncipiran je i sam naziv XIII toma ove publikacije, navode iz Univerziteta.

  Za Istoriju osiguranja u Austriji dobio je 2008. godine počasni orden za nauku i umjetnost Republike Austrije. Kroz 13 tomova obrađena je istorija osiguranja Austrije na preko 12.500 stranica. Radi se, dakle, o najvećoj publikaciji u oblasti istorije osiguranja na svijetu. Do sada je štampano oko 46.000 tomova, koji se nalaze u bibliotekama, akademijama osiguravajućih instituta i u posjedu privatnih lica, i to sve u više od trideset država, stoji na kraju saopćenja.

  [Ustupljeno Otisku]
  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × three = nine