More

  Foto: Besplatan pokazni čas STEM akademije u Brčkom- Obrazujemo novu djecu za digitalno doba

  Prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas STEM akademije u Brčkom, koji se održava u ponedeljak, 09.10.2017. godine sa početkom u 17 sati na Visokoj školi eMPIRICA, Bulevar mira 8, Delta, 3. sprat. Prijave slati putem e-maila stem@empirica.ba

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nakon izvrsnog uspjeha koju je prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA pokreće ovaj svoj obrazovni program za djecu i mlade (6-15 godina) i u Brčkom, te poziva sve zainteresovane na besplatan pokazni čas.

  Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

  Sam pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, to je akronim satkan od početnih slova četiri područja – Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

  Naša STEM djeca i mladi u okviru akademije uče se logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Naš sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

  Želimo pripremiti djecu i mlade za aktivno učešće u digitalnom dobu dajući im neophodna digitalna znanja i vještine, uz istovremenu izgradnju drugačijeg načina razmišljanja, podsticanje kreativnosti, razvoj njihovih komunikacijskih, kolaboracijskih i prezentacijskih vještina.

  Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEMovci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.

  Stoga požurite, prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas STEM akademije u Brčkom, koji se održava u ponedeljak, 09.10.2017. godine sa početkom u 17 sati na Visokoj školi eMPIRICA, Bulevar mira 8, Delta, 3. sprat. Prijave slati putem e-maila stem@empirica.ba

  Više informacija o programu STEM akademije možete pogledati na www.stem-akademija.ba i na FB stranici STEM akademije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × nine = 81