More

  Foto – Akcija ‘Razbijač’ u Brčkom: Pronađeno i oduzeto više od 1,5 kg marihuane

  U ovoj akciji u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su tri lica, gdje je nakon kriminalističke obrade lišeno slobode lice sa inicijalima A. T.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nakon planskih aktivnosti koje su, između ostalog, predrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza usmjerenih na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je tokom jučerašnjeg dana provela završne radnje na realizaciji policijske akcije kodnog naziva “RAZBIJAČ”.

  Aktivnosti su provedene u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u sklopu kojih su policijski službenici u Ulici R. Dž. Čauševića locirali lice sa inicijalima A. T. [rođen 1991. godine] sa područja Brčkog i nad njim i njegovim vozilom izvršili pretres.

  Prilikom preduzimanja operativno-taktičkih radnji, prema navedenom licu, on je u namjeri da spriječi službeno lice u obavljanju službene radnje i da se udalji sa mjesta gdje je bio zaustavljen, svojim vozilom Golf II udario je u službeno vozilo Policije, kojom prilikom je došlo do povređivanja policijskih službenika, koji su zadobili lake tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  [Ustupljeno Otisku]
  Na mjestu događaja izvršen je uviđaj, od strane policijskih službenika, a protiv lica će biti podnesen izvještaj Tužilaštva Brčko distrikta BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje” iz člana 352. stav 3. KZ Brčko distrikta BiH.

   

  Provodeći dalje radnje u ovoj akciji, policijski službenici su izvršili pretres kuće i dvorišta koji imenovani koristi u Ulici Rajfeta Ahmetbašića gdje je tokom pretresa, pronađeno i oduzeto: više od 1,5 kilograma biljne materije koja svojih izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu” (koja je bila u 3 veća paketa oblijepljena selotejp trakom), te digitalna vaga i mobilni telefon.

  Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „marihuana”.

  [Ustupljeno Otisku]
  U ovoj akciji u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su tri lica, gdje je nakon kriminalističke obrade lišeno slobode lice sa inicijalima A. T.

   

  Policija Brčko distrikta BiH će tokom današnjeg dana imenovanog predati Tužilaštvu Brčko distritka BiH uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. i “Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje” iz člana 352. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, radi daljeg procesuiranja.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + thirty seven = 42