More

  Finalizacija Sporazuma o dvojnom državljanstvu Crne Gore i BiH

  - Advertisement -

  Premijer Crne Gore Duško Marković kazao je danas da je potpisivanje Sporazuma o dvojnom državljanstvu s Bosnom i Hercegovinom na liniji bilateralnih odnosa i da dvije strane rade na finalizaciji Sporazuma.

  Odgovarajući na pitanje poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da li će doći do potpisivanja Sporazuma o dvojnom državljanstvu s Bosnom i Hercegovinom, Marković je kazao da potpisivanje Sporazuma dvojnog državljanstva ne predstavlja pitanje u kojem se dvije strane ne razumiju i nije pitanje u kojem postoje problemi.

  “Podsjećam da je Vlada Crne Gore 18. septembra 2008. godine utvrdila osnove za pregovore sa drugim zemljama o dvojnom državljanstvu. Nakon toga smo dostavili organima BiH Nacrt ugovora o dvojnom državljanstvu. Prema informacijama koje smo dobili, član Predsjedništva BiH izabran od bošnjačkog stanovništva Haris Silajdžić uložio je veto na taj ugovor uz obrazloženje da bi se potpisivanjem jednog takvog ugovora ugrozila ravnopravnost dijaspore. Tri godine nakon toga, 2012. godine, našem ministarstvu je dostavljen Nacrt o državljanstvu. Od tada je to u nadležnosti MUP-a. Nadam se da će preduzeti sve potrebne korake kako bi taj sporazum o dvojnom državljanstvu bio finalizovan”, kazao je Marković.

  On je podsjetio da pored integracija u EU i NATO, održavanje dobrosusjedskih odnosa je jedan od značajnih zadataka Vlade Crne Gore.

  “Crna Gora i BiH su prve države SFRJ koje su potpisale Ugovor o granici. Siguran sam da taj ugovor može da posluži i drugim državama”, kazao je Marković na današnjem premijerskom satu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAnadolija

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 1