More

  Filipović: Usvajanje budžeta sa dva ili više hrvatskih zastupnika

  Filipović vjeruje da će najmanje tri predstavnika Hrvata biti prisutna na sjednici Skupštine prilikom usvajanja budžeta Distrikta za tekuću godinu.

  - Advertisement -

  Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Ivo Filipović (Hrvatska demokratska zajednica BiH – HDZ) izjavio je za Radio Brčko da će budžet ove lokalne zajednice biti usvojen uz prisustvo dva ili više zastupnika iz reda hrvatskog naroda, prenosi Otisak.ba.

  Filipović vjeruje da će najmanje tri predstavnika Hrvata biti prisutna na sjednici Skupštine prilikom usvajanja budžeta Distrikta za tekuću godinu.

  Očekuje profesionalan i odgovoran odnos svih zastupnika prema građanima Distrikta.

  “Nisam sklon povjerovati da će od pet zastupnika kontinuirano tri biti opravdano odsutna u dužem periodu, pa makar se tu radilo i o bolesti”, rekao je Filipović.

  No, ukoliko se to ipak desi, Filipović vjeruje da će budžet biti usvojen, a nakon toga će se tražiti i stav nadležnih sudova.

  HDZ 1990/HSS: Legitimni predstavnici Hrvata

  Zastupnici Tomislav Stjepanović (Hrvatska demokratska zajednica 1990 – HDZ 1990), Ivan Krndelj i Pejo Mendeš (Hrvatska seljačka stranka – braća Radić – HSS) od ranije naglašavaju da su oni većinski legitimni predstavnici hrvatskog naroda u Skupštini.

  Nakon što je Stjepanović napustio HDZ i priključio se HDZ-u 1990, zajedno sa političkim partnerima iz HSS-a zatražio je da se izvrši prekompozicija vlasti, odnosno da ove dvije stranke zamijene HDZ u skupštinskoj većini te da preuzmu njihove pozicije u izvršnoj vlasti.

  Trenutna vladajuća koalicija ipak je nastavila funkcionirati sa preostala dva zastupnika HDZ-a.

  U narednom periodu takav način rada će biti otežan, jer je za donošenje određenih skupštinskih odluka potrebno prisustvo najmanje tri hrvatska zastupnika, što je slučaj i sa usvajanjem budžeta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  85 − = seventy six