More

  Evropski univerzitet Brčko distrikta upisao 480 studenata

  I ove akademske godine brucoši Evropskog univerziteta će uživati u pogodnostima pri studiranju na ovom univerzitetu, jer će tokom studija na prvom ciklusu imati jednu godinu besplatnu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Povodom početka nove akademske 2017/18. godine, Evropski univerzitet Brčko distrikta organizovao je prigodnu svečanost na kojoj su, između ostalog, uručeni indeksi novoupisanim studentima.

  Rektor Evropskog univerziteta je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su i ove godine upisali 480 studenata što je, tvrdi, znak velikog povjerenja. Sve ovo dobija na težini kada se uzmu u obzir i statistički pokazatelji o postotku visokoobrazovanih građana u zemlji i regionu.

  “U regionu i BiH imamo svega 7% ljudi koji su završili fakultet, što je u rangu Afrike, Bliskog Istoka i dijela Azije prema Pakistanu i dako dalje. Dakle, nova generacije će, nadamo se, mijenjati ovu statističku sliku obrazovanosti stanovništva BiH a mi smo tu da pomognemo na tom putu”, rekao je prof. dr. Zoran Milošević, rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH.

  Studenti koji su svoje povjerenje ukazali Evropskom univerzitetu i odlučili svoje školovanje nastaviti upravo u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, smatraju da su načinili pravi korak.

  “Upisala sam stomatologiju zato što sam čula da su ovdje najbolji profesori, da znaju dosta i da predaju na raznim fakultetima. Ambicije su da završim stomatologiju i da se dalje obrazujem. Planiram i specijalizaciju nakon stomatologije. Ovdje traje šest godina i mislim da ću najbolja iskustva steći na ovom fakultetu”, rekla je Milijana Andrić, studentica Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH.

  “Za Evropski univerzitet sam se opredijelio najviše zbog kvaliteta, stručnog kadra, profesora. Želja mi je dostići dovoljan prag znanja da mogu raditi. Ostaću u BiH, ne planiram ići nigdje u inostranstvo. Za posao jeste malo teže ali nadamo se da će biti”, rekao je Mirza Rožić, student Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH.

  Svečanosti Evropskog univerziteta prisustvovala je i prof. dr. Astrid Wilk, profesorica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Strazburu, koja je dugogodišnji saradnik UKC Tuzla, a od jučer i vlasnica počasnog doktorata medicinskih nauka Evropskog univerziteta Kallos Tuzla. Ona je iskoristila priliku da dio svog znanja i iskustava predstavi studentima, uz nadu da će oni sami znati prepoznati vrijednosti koje obrazovanje nosi sa sobom.

  “Izuzetno mi je zadovoljstvo i srećna sam da sam doživjela da nakon toliko godina saradnje sa UKC Tuzla doživim da postanem počasni doktor medicinskih nauka na Medicinskom fakultetu Evropskog univerziteta Kallos u Tuzli. Studentima želim puno snage, da izdrže na svom putu, da puno uče i da se trude i da sutra daju svoj doprinos razvoju medicine i svega onoga što će nam živote učiniti još ljepšim i sadržajnijim”, rekao je prof. dr. Astrid Wilk, profesorica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Strazburu.

  I ove akademske godine brucoši Evropskog univerziteta će uživati u pogodnostima pri studiranju na ovom univerzitetu, jer će tokom studija na prvom ciklusu imati jednu godinu besplatnu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceBDC TV

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  16 + = seventeen