More

  Esed Kadrić: Pravosudna komisija ne može mene učiti šta da radim

  Piše: Adis Mujdanović

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić kazao je u izjavi medijima da je jutros dobio pismo od Pravosudne komisije Distrikta koje smatra neprimjerenim, jer ga je ova komisija upozorila da nema pravo obraćanja prema Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV).

  Naveo je da “oni ne znaju da sam ja dobio odgovor od predsjednika VSTV-a u kojem stoji da je lokalna Pravosudna komisija prekršila zakon”.

  “Sutra ću reagovati i uputiti dopis lokalnoj Pravosudnoj komisiji da ne može mene učiti šta da ja radim, neka se bave svojim poslom. Ljudi miješaju pravosudne funkcije i svoje članstvo u Pravosudnoj komisiji. Kadrić Esed i svi poslanici su za apsolutnu nezavisnost u radu sudova i Tužilaštva, i svih sudija i tužilaca. Ali njihovo članstvo, pojedinaca u Pravosudnoj komisiji koja je ekvivalent ministarstvu pravosuđa… imam pravo da komentarišem njihov rad, kao što i oni mogu komentarisati rad ostalih vladinih odjeljenja”, izjavio je Kadrić.

  Naglasio je da on samo ukazuje na čiste činjenice o svjesnom i namjernom kršenju zakona, “zbog ličnih kalkulacija ko će ponovo biti izabran na neke određene pozicije”.

  “Očito jedni drugima ne vjeruju i na taj način krše zakon, kako bi sebi obezbijedili još određenih mandata. Ovaj parlament neće nikome dozvoliti u Brčkom da krši zakone, ma ko god on bio i koju instituciju predstavljao.”

  “Kakva je to poruka građanima Distrikta”

  Predsjednik Skupštine očekuje da će se Pravosudna komisija uozbiljiti i poštovati zakone.

  “Jer kakva je to poruka građanima Distrikta. Traži se od Vlade da poštuje zakone, traži se od Skupštine da poštuje zakone, traži se od svih ostalih institucija da poštuju zakone, a određeni članovi Pravosudne komisije svjesno i namjerno krše zakone i na taj način očekuju da se razumije to njihovo ponašanje. Razumijevanja tog ponašanja neće biti”, naglasio je Kadrić.

  Dopis koji je on posalo VSTV-u potpisali su svi bošnjački zastupnici u Skupštini osim Admira Nukovića.

  “Ja sam odabrao ko će potpisati. Za jednog poslanika nisam cijenio da se treba naći na tom spisku”, istakao je Kadrić, dodavši da je dopis potpisao kao zastupnik i predsjednik Skupštine.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = forty two