Esed Kadrić: Opredijelit ćemo se za subvencije koje će spašavati radna mjesta

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome je utvrđen dnevni red 61. redovne sjednice Skupštine koja bi trebala da se održi u srijedu 25. marta 2020. godine.

„Parlament će procijeniti da li ćemo iduće srijede imati sjednicu u zavisnosti kako se bude odvijala situacija. Ukoliko ne bude uslova za rad u srijedu procijenit ćemo kada će se to desiti“, rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Predviđeno je da se u drugom čitanju razmatraju i usvoje Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti Brčko distrikta BiH.

Dogovoreno je da se u dnevni red uvrsti nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa i više odluka o povjeravanju izgradnje i rekonstrukcije pojedinih dionica i puteva na području Distrikta JP „Putevi Brčko“ kao i davanje saglasnosti na ažurirani poslovni plan ovog preduzeća za 2020. godinu.

Prijedlog budžeta Brčko distrikta za 2020. godinu također je u dnevnom redu naredne sjednice, a ovaj dokument se prema riječima predsjednika Kadrića intenzivno usaglašava vodeći računa o novonastaloj situaciji.

„Mi smo budžet radili u sasvim drugim uslovima, a ovo je situacija koja iziskuje da stvari malo promijenimo. Do kraja marta moramo usvojiti budžet i to će se sigurno desiti, da li ćemo to uraditi 25. marta kada je redovno zasjedanje ili dan-dva poslije zavisit će od tehničkih uslova. Budžet će biti usvojen i imat će određene pozicije sa sredstvima za nabavku medicinske opreme i podršku privredi koja je već doživjela snažan udar“, rekao je predsjednik Kadrić.

Najavio je da će nakon usvajanja budžet biti rebalansiran u nekoliko navrata prateći program Vlade koji će predvidjeti način spašavanja radnih mjesta.

„Sada je najvažnije spašavanje života a onda ćemo se opredijeliti za subvencije koje će spašavati radna mjesta“, istakao je predsjednik Kadrić.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifty four − = 49