More

  Esed Kadrić: Opozicija mora da kritikuje pa makar i bez opravdanja

  Brčanska Skupština danas je na vanrednom zasjedanju prihvatila drugi rebalans budžeta Distrikta (ove godine) u ukupnom iznosu od 13,4 miliona maraka.

  Rebalansirana sredstva podrazumijevaju tri miliona maraka za subvencije privredi, zbog posljedica COVIDA-19, potom 1,5 miliona maraka za isplatu zaostalih 20 procenata podsticaja u poljoprivredi, te milion maraka za pomoć licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

  „Mislim da je ovaj rebalans budžeta načinjen bez želje da iko politički profitira jer su izdvojena sredstva i primjerice za pomoć oboljelima od malignih bolesti, te milion maraka za jednokratnu pomoć licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

  Komentarišući stavove opozicije, koja je tvrdila da je rebalans između ostalog načinjen tako da se kroz njega provuku i grantovi nevladinim organizacijema, Kadrić je rekao da opozicija mora da kritikuje pa makar i bez opravdanja.

  „Primjer za to je činjenica da je sama opozicija predlagala da se izdvoji milion maraka za pomoć nezaposlenima sa evidencije našeg Zavoda, a onda kad smo to učinili, opozicija je i dalje nezadovoljna“, istakao je Kadrić.

  Autor: RadioBrcko.ba

  Čitano

  Povezani članci