More

  Esed Kadrić o političkoj krizi: Rješenje da ponude oni koji su napravili problem

  Razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici sa ambasadorom Larsom-Gunnarom Wigemarkom, šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH.

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, zajedno sa potpredsjednikom Ivom Filipovićem, ugostio je jutros ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u BiH.

  Nakon sastanka, Kadrić je u izjavi medijima naglasio da Brčko distrikt ispunjava sve obaveze na putu BiH ka EU.

  Suprotstavljeni stavovi oko Luke

  Pored ove teme, razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici.

  “Iskazao je [Wigemark] veliku zabrinutost zbog toga što u ovom trenutku imamo, na neki način, usporen rad i Vlade i Skupštine, i nema nekih suštinskih rezultata u radu. A naravno, zanimalo ga je i kreditno zaduženje za Luku, jer bi Evropska unija trebala donirati tri miliona eura granta”, kazao je Kadrić, dodavši da je Wigemarka detaljno upoznao o zamjerkama Bošnjaka u vezi sa ovim kreditnim zaduženjem, pokazavši mu određenu dokumentaciju.

  “Nisu znali za te neke suprotstavljene stavove oko tehničkih rješenja na realizaciji samog projekta. Voljni su da pomognu da se bolje razumijemo oko ovog projekta. Ne radi se o zaustavljanju projekta i kreditnog zaduženja, nego o potrebi transparentnijeg pristupa”, izjavio je Kadrić, dodavši da političarima u Distriktu i BiH nedostaje više neposredne komunikacije, razgovora i traženja zajedničkih rješenja.

  Rješenje da ponude oni koji su napravili problem

  Na pitanje novinara o rješenju za političku krizu u Distriktu, Kadrić je predložio da rješenje ponude oni koji su napravili problem.

  “Mi ćemo se određivati spram toga”, kazao je.

  Istakao je da je u direktnoj komunikaciji sa Kancelarijom supervizora za Brčko, najavivši zajednički sastanak Supervizora sa političkim akterima u Distriktu, koji bi se trebao desiti uskoro.

  Smjena Dedeića

  Politička kriza u Brčkom počela je nakon što je gradonačelnik Siniša Milić potpisao odluku o smjeni svog savjetnika Ismeta Dedeića.

  Nakon toga su uslijedile tri konferencije za novinare – dvije Eseda Kadrića, jedna Siniše Milića.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović - Krši
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty five ÷ = 5