More

  Esed Kadrić: Koalicija upitna, možda i najdublji problem od uspostave Distrikta

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas na 17. redovnoj sjednici nije podržala Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima u drugom čitanju, koji je u proceduru uvršten na prijedlog Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata [SNSD].

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas na 17. redovnoj sjednici nije podržala Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima u drugom čitanju, koji je u proceduru uvršten na prijedlog Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata [SNSD].

  Šesnaest zastupnika glasalo je protiv, sedam za, a tri su bila uzdržana.

  Slobodanka Ćurčić iz Kluba zastupnika SNSD-a koji je, uz Klub zastupnika koalicije Srpska demokratska stranka – Narodni demokratski pokret [SDS-NDP], podržao ovaj zakon, kazala je u izjavi medijima da izjašnjavanje po ovom pitanju nije urađeno u skladu sa dogovorom skupštinske većine.

  Ćurčić: Zakon će ponovo u proceduru [Otisak.ba]
  “Zakon će ponovo u proceduru. Zakonski rok je 30 dana”, izjavila je ona, dodavši da ovo nije odraz političke krize, nego neusaglašenosti.

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić [Stranka demokratske akcije – SDA] kazao je medijima da se radi o neprepoznavanju “da mi imamo veliki problem”.

  “Ja sam neki dan kazao da je ova koalicija upitna. Očito da oni koji su izazvali problem ne žele to tretirati problemom. Ovo je bila jedinstvena prilika da se pokaže da mi uistinu jesmo možda u najdubljem problemu od uspostave Distrikta. Dešavaju se presedani koji do sada nisu bili praksa u Distriktu, i ova stvar, što se tiče mene i onih koje predstavljam, neće završiti na način da ništa nije bilo”, izjavio je on.

  Rješenje za krizu?

  Politička kriza u Brčko distriktu počela je nakon što je gradonačelnik Siniša Milić [SNSD] potpisao odluku o smjeni svog savjetnika Ismeta Dedeića [predsjednik Saveza za bolju budućnost – SBB].

  Nakon toga su uslijedile tri konferencije za novinare – dvije Eseda Kadrića, jedna Siniše Milića.

  Kadrić je jučer u izjavi medijima predložio da rješenje za krizu ponude oni koji su napravili problem.

  Na pitanje novinara Otiska o rješenju, Milić je odgovorio da je već predložio rješenje, a to je da se predloži kandidat za novog savjetnika.

  Milić [Otisak.ba]
  “Neće SBB predlagati nikakvog savjetnika. Nama nisu važne funkcije, nama je važan princip. Ne može se jednostrano niko u Brčkom ponašati, bilo da se radi o gradonačelniku, predsjedniku Skupštine i bilo kom drugom funkcioneru. Žao mi je da oni koji su napravili problem nemaju potrebu da ponude rješenje spram kojeg bismo se mi određivali”, odgovorio je Kadrić na pitanje novinara Otiska o predloženom rješenju Milića, dodavši da ne zna šta bi bilo rješenja, ali da zna “da smo u velikom problemu”.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović - Krši
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ nine =