More

  Elektroprivreda Bosne i Hercegovine: Od danas je promjenjen termin „jeftine“ i „skupe“ struje

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U novom saoćenju Elektroprivrede Bosne i Hercegovine obavjestili su da dolazi do promjene termina “jeftine” i “skupe” struje. Naime, navode kako prelaskom na zimsko računanje vremena doći će do promjene. Dakle, u nedjelju doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova.

  Pojašnjavaju da dolazi do promjene termina “jeftine i “skupe” struje za kupce.

  Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u intervalima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 7:00 sati narednog dana. Dok će nedjeljom cijeli dan.

  Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, prije svega kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu. Kao i kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kV naponu) važe druga pravila.

  Naime, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

  Informacije kupci mogu dobiti na web stranici JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. –Sarajevo. Putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

  Podsjetimo, u noći sa 29. na 30. oktobar počelo je zimsko računanje vremena, kada smo kazaljke na satovima pomjerili za jedan sat unazad.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  4 × = four