Edin Zaimović: Mi smo u stalnom radu, građani da se pridržavaju uputstava

Nakon što je u petak (13.3.2020) na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine proglašeno stanje prirodne nesreće zbog virusa korona (COVID-19) pripadnici Odjela za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su odmah počeli sa tretiranjem javnih površina uključujući i javne objekte.

– Više timova Odjela za javnu bezbjednost Brčko distirkta Bosne i Hercegovine je u saradnji sa Crvenim krstom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izašlo na teren i počelo dezinfekciju javnih objekata i prostorija. Dezinfekcija se konstantno od petka vrši na više lokacija – kazao je šef Odjela za javnu bezbjednost u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine Edin Zaimović, dodajući da se stalno tretiraju Glavna autobuska i Željeznička stanica, klupe u parkovima…

– Prioritet su javne površine i javni objekti, uključujući i javne subjekte koje koristi veliki broj ljudi. Mi smo u stalnom radu na terenu. Osim dezinfekcije mi vršimo i lijepljenje informativnih plakata, a dijelimo i letke iz kojih se građani informiraju šta i kako treba da rade. Ovim putem apeliram i na građane da se pridržavaju uputstava koja izdaju nadležne službe kako ne bi imali posljedica od virusa korona – kazao je Zaimović.

Autor: Odjel za javnu bezbjednost BDBiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = 8