Edin Zaimović: Konstantna dezinfekcija, samo disciplinirano možemo imati pozitivan rezultat

Pripadnici Odjela za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odmah su nakon proglašenja prirodne nesreće od 13.3., zbog virusa Korona (COVID-19), angažirani u punom kapacitetu na poslovima dezinfekcije javnih površina i objekata na cjelokupnom području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

– Pristupili smo temeljitoj dezinfekciji svih objekata i lokacija koje koristi veći broj ljudi. Konstantno se radi dezinfekcija glavne autobuske i željezničke stanice, Zelene pijace… Prije nekoliko dana započeta je i dezinfekcija stambenih zgrada. Također, tretiramo i vjerske objekte – kazao je šef Vladinog Odjela za javnu bezbjednost Edin Zaimović, dodajući da sve aktivnosti Odjel za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine radi u saradnji sa nevladinom organizacijama sa kojima Odjel ima potpisan momorandum.

– Moram istaći da se na raspolaganje Odjelu za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine svakodnevno stavljaju pojedinci i navijačke grupe što posebno raduje, ali i pokazuje da smo svjesni, da samo disciplinirano i zajednički možemo imati pozitivan rezultat u borbi protiv koronavirusa – naglasio je Zaimović.

Komunalno Brčko: Dezinfekcija ulica i javnih površina

Protekle noći dezinfikovane su ulice u užem centru grada, Burića Brdu, Brčko Novo i Željeznička kolonija, odnosno: Jevrejska, Studentska, Tina Ujevića, 8. Marta, Jusufa Čampare, Matoša, Braće Kobića, Marulića, Hercegovačka, Matije Gupca, Željeznička, Štadlera, Pelagića, Milana Rakića, Fridmana, Konačko Brdo, Šetalište, Prnjavor, Mehmedagića, Maka Dizdara, Sinanagića, Đermanovića, Mulabića, Prof. A. Nikolića, Augusta Šenoe, Burića – ukupno za proteklu noć 54.198 metara kvadratnih.

Tokom vikenda planirano je da se obavi dezinfekcija u naselju Klanac, oko Bolnice i Doma zdravlja, te ambulante na Trgu Pravde, dio Eš naselja i Bijeljinske, naselje Ilićka i oko ambulante u Grčici, zatim naselje Rijeke i oko ambulante u Rijekama, Lazarići i Poljoprivrednik. Do sada je dezinfikovano 245.000 metara kvadratnih javnih površina.

Autori: Odjel za javnu bezbjednost BDBiH / Komunalno Brčko

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

nine ÷ 1 =