Edin Ražanica: Vidio sam multifunkcionalnu 3K salu u Brčkom

  Sanjam ja kako je to lijepo, posebno, u ovom zimskom periodu. Gužva u sali, moji sugrađani sretni sa djecom kližu, neki čekaju početak projekcije filma, a ja se tamam zaletio da ispustim kuglu prema čunjevima, kada mi zazvoni alarm na telefonu, vrijeme za sabah-namaz.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Piše: Edin Ražanica

  Jutros sam se probudio sretan! Sanjao sam da je u Brčkom izgrađena multifunkcionalna sala u kojoj su smješteni kino, klizalište i kuglana (3K).

  Sanjam ja kako je to lijepo, posebno, u ovom zimskom periodu. Gužva u sali, moji sugrađani sretni sa djecom kližu, neki čekaju početak projekcije filma, a ja se tamam zaletio da ispustim kuglu prema čunjevima, kada mi zazvoni alarm na telefonu, vrijeme za sabah-namaz.

  Uzimam abdest, a još uvijek mi lijepo zbog, u snovima viđene, multifunkcionalne sale. Klanjah sabah-namaz poslije kojeg ne mogodoh zaspati. Kontam o toj multifunkcionalnoj sali koje nema, a ja je u snu vidio.

  Kontam kako će i biti izgrađena kad se u Brčkom odmah gleda gdje će šta biti sagrađeno, jal’ na bošnjačkoj, jal’ na srpskoj strani grada.

  Da, to se još uvijek gleda u „ogledu za ugled“. Onda počeh kontati da li će se političke peripetije sa državnog i entitetskih nivoa „preliti“ na Brčko pa će doći do raspakivanja koalicije i kod nas u bosanskohercegovačkom distriktu.

  Na um mi pade i droga koju raznose visokorangirani policijski službenici, onda mi na um pade… ma o sve sam razmišljao jutros, a najviše o multifunkcionalnoj sali koje nema u Brčkom, a koju sam usnio.

  Podsjećanja radi, u Brčkom su do početka ’90-ih postojala dva kina i amatersko pozorište, a danas nema ništa od navedenog.

  Umjesto toga imamo tri spomenika vojskama u krugu od 30-ak metara zračne linije, imamo Trg mladih u koji je ugrađeno nekoliko miliona maraka koji je bez šetača, imamo fabriku vode od nekoliko desetina miliona maraka, a vodu i dalje donosimo sa javnih česmi, mada su nas ubjeđivali da ćemo vodu piti iz slavina u našim domovima, imamo i zgradu policije u koju policija ne može useliti jer je nešto pobrkano tokom izgradnje, da ne spominjem da je i ta izgradnja koštala više miliona maraka, imamo ruglo od gradskog stadiona u kojeg su „skrkane“ ogromne pare, a koji ni nakon desetljeća i više još uvijek nije završen…

  Imamo mi toga u Brčkom koliko hoćeš, ali nemamo multifunkcionalnu salu na javi. Samo u snu.

  Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Otiska.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven + three =