Dženana Kukić: Potreban Fond za stambeno zbrinjavanje mladih

Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

U prostorijama mjesne zajednice Mujkići održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikt BiH.

U svome izlaganju predsjednica Povjereništva Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Dženana Kukić kazala je da je pored odlaska mladih ljudi jedan od najvećih problema i pad nataliteta kako u našem gradu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„U Brčko distriktu BiH potreban je Fond za stambeno zbrinjavanje mladih, uz veće olakšice za sticanje prve nekretnine za mlade bračne parove”, istakla je Kukić.

Nosilac liste političke organizacije Narod i Pravda, Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević naglasio je važnost uvođenja socijalne karte.

„Na osnovu socijalne karte imat ćemo mogućnost zapošljavanja po redu preko Zavoda za zapošljavanje bez stranačke pripadnosti”, naglasio je Bulčević.

Predsjednica organizacije žena Naroda i Pravde, Emina Salihović kazala je da je obrazovanje stub države na kojem počivaju demokratski interesi te da će u programu ove političke organizacije poseban akcenat biti stavljen na kreiranje kvalitetnog obrazovanja koje će kroz određene reforme biti u saradnji sa privrednicima i tržištem.

„Akcenat ćemo staviti na stvaranje novih smjerova u srednjim školama koje su potrebne privredi, te na taj način nećemo imati 200 gimnazijalaca i 150 ekonomista nego zanatlije koje su potrebne privredi”, naglasila je Salihović.

Prisutnima se također obratila i kandidatkinja na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Ajla Ibrišević te je pozvala sve da se konačno probude, izađu na izbore i doprinesu promjenama koje su potrebne našem gradu.

„Jednog dana ćete se probuditi i više neće biti vremena da uradite stvari koje ste oduvijek željeli uradit’, pa je sada pravo vrijeme da tu stvar uradite”, kazala je Ibrišević.

Na skupu u mjesnoj zajednici Mujkići prisutnima su se također obratili Mirsad Đapo, Ramiz Djedović i Zijad Ražanica.