More

  Džemal Smajić: Vujić je Putinov čovjek u sjedištu UN-a u Ženevi

  - Advertisement -

  Obraćanje ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) u Ženevi Bojana Vujića na sjednici Savjeta za ljudska prava UN-a  gdje je rekao da je “priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH”, civilizacijska je sramota i onih koji mu daju naloge za ovakva obraćanja, izjavio je Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

  “ U isto vrijeme dok Vujićeve riječi još uvijek odjekuju, u Višegradu se postrojavaju četnici koji baštine krvoločnu politiku Draže Mihailovića i njegovih četnika koji su poklali, silovali i protjerali desetine hiljada Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu iz Sandžaka i Istočne Bosne. Vujić je sljedbenik upravo te četničke politike, kao i one koja je izvršila pokolje tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine koji su na kraju kulminirali genocidom u Srebrenici”, navodi Smajić, te dodaje: 

  “ Dok se njegovi nalogodavci nalaze na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, i vode politiku Moskve u Bosni i Hercegovini i na Balkanu, Vujić misli da se obraća neinformisanom svijetu i da može zamijeniti teze o stvarnoj sigurnosnoj opasnosti koja prijeti Evropi i euroatlantskom svijetu.  Da je to velika zabluda pokazuju i jučerašnje najnovije sankcije proruskim sljedbenicima u BiH koji dolaze iz najbližeg Dodikovog kruga”, ističe Smajić.

  Ono što ostaje nejasno,  prema riječima Smajića, je blaga reakcija Ministarstva vanjskih poslova, pa i Predsjedništva BiH. Dodaje da bi Vujić morao biti pozvan na odgovornost a paralelno s tim institucije bi morale učiniti sve u njihovoj moći da se Vujić opozove. 

  “ Sada je na nama svima da učinimo sve da euroatlantskim saveznicima obznanimo da je Vujić sljedbenik proruske politike koji ne predstavlja BiH, nego Putinovu politiku u BiH. Zašto je to moguće? Pa zbog toga što je demokratskim snagama u BiH sistemom onemogućeno da djeluju demokratski, jer su okupirane antievropskom politikom i mogu blokirati sve, kao što su blokirali NATO put”, navodi Smajić.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 4 = forty