More

  DVD Brčko/Odjel za obrazovanje: Edukacija učenika osnovnih škola

  Članovi DVD-a Brčko u utorak su u osnovnim školama na teritoriji Distrikta izvršili distribuciju info materijala - flajera o prevenciji i zaštiti od požara.

  - Advertisement -

  Dobrovoljno vatrogasno društvo [DVD] “Brčko”, u saradnji sa Odjelom za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, započelo je sa provođenjem aktivnosti na edukaciji najmlađih članova ove lokalne zajednice.

  Članovi DVD-a Brčko u utorak su u osnovnim školama na teritoriji Distrikta izvršili distribuciju info materijala – flajera o prevenciji i zaštiti od požara.

  “Potreba da se skrene pažnja i poduče mladi naraštaji nametnula se praktično od samog formiranja ovog udruženja prije dvije godine. Aktivnosti koje su se provodile u prethodnom periodu bile su kao preduslov za realizaciju početne aktivnosti na edukaciji školske omladine”, saopćeno je iz ovog DVD-a.

  [Ustupljeno Otisku]

  Izrada programa edukacije

  U narednom periodu DVD Brčko planira izraditi program edukacije koji će biti prilagođen školskom uzrastu, a kojim će biti obuhvaćena tema koja se tiče zaštite od požara.

  Udruženje broji preko 50 članova, od toga 10 sa položenim ispitom za profesionalnog vatrogasca.

  DVD Brčko među svojim članovima ima i žena, od kojih je jedna uspješno završila obuku za profesionalnog vatrogasca.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty nine ÷ 39 =