Dvadeset skauta iz Italije posjetilo Kuću prijateljstva „Amica“ u Brčkom

Razlog njihove posjete bio je upoznati se sa kulturom i narodima ovih prostora, ali i istovremeno se družiti sa djecom koja pohađaju Amicu.

Foto: Amica

Novinar: Adis Mujdanović

Dvadeset skauta iz Italije posjetilo je Kuću prijateljstva „Amica“ u Brčkom. Razlog njihove posjete bio je upoznati se sa kulturom i narodima ovih prostora, ali i istovremeno se družiti sa djecom koja pohađaju Amicu.

Dolaze iz grada Bari, južnog dijela Italije, i tokom svog sedmodnevnog boravka upoznali su se sa načinom življenja na ovim prostorima, kulturom i tradicijom.

„Boravak skauta u našoj kući je pravo osvježenje za naše mališane, svakodnevno su se družili, jer su naši gosti to najviše i forsirali, tj. rad sa djecom su stavili na prvo mjesto. Zabavljali su se uz razne kreativne radionice i, naravno, sportske igre. Najljepše od svega toga je što su sklopili nova prijateljstva. Ovo je stvarno lijepo iskustvo, koje je ostavilo lijepe uspomene u našoj kući“, kazala je u izjavi za Otisak.ba Amila Žunić, edukator iz Amice.

Negra Redžić je istakla da su, pored druženja sa djecom, također, izdvojili i vremena za obilazak grada.

„Glavne destinacije su nam bile vjerski objekti, kao i obilazak strogog centra Brčkog, te, naravno, naše ljepotice, rijeke Save. Nadamo se da će nam i sljedeća druženja sa našim prijateljima iz Italije biti prijatna i zabavna kao i zadnji susret“, izjavila je ona.

Jedna od polaznica Amice Irena Pešić navela je da im je bilo lijepo, da je sklopila nova prijateljstva i upoznala nove Italijanke.

„Igrali smo se odbojke, pravili smo narukvice, pravili smo čovjeka od plastelina, išli smo na igralište. Dobro smo se proveli sa Italijanima, sljedeće godine bi voljeli da dođu opet i voljeli bi da ostanu duže“, rekla je ona.

„Bilo mi je super, crtali smo, igrali se. Igrali smo odbojku i stoni tenis. Upoznala sam mnogo novih prijatelja sa kojim sam se fino zabavila“, dodala je Elma Peleš, također polaznica Amice.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eight + two =