Dupli poticaj za privrednike – dupla prevara patriote

Foto-ilustracija (Izvor: bhraja.ca)

Rijetko gdje kao kod nas ima toliko patriota po kvadratnom kilometru. Takav pojam patriotizma izražava se kroz mržnju i nepoštovanje drugog i drugačijeg, dok i jedni i drugi auto pepeljaru prazne na parkingu, vodeći računa da ne isprljaju zastavicu, voljene im zemlje na retrovizoru.

Upravo takav profil čovjeka, javno se hvali kako je dva puta uzeo poticaj za zapošljavanje, za isti biznis plan i istu djelatnost.

Na pitanje kako s ponosom odgovara:

Prvi put sam aplicirao na svoje ime. Obaveza je da dvije godine plaćaš doprinose za sebe i fiktivno vodiš firmu. Opremu koju sam kupio od tog novca, naravno da sam prodao i odlično prošao. Nakon dvije godine, na isti poziv aplicirala je moja supruga, naravno promijenili smo naziv firme i prema provjerenom receptu unovčili mašine namijenjene za rad. Naravno sve to bi bilo nemoguće da nemam „svoje“ uz sebe – zaključuje „patriota“ i dodaje da on njima u znak zahvalnosti organizuje neku zabavu, na kojoj se naravno vrti nešto na ražnju, ali i odradi određene usluge u kampanji.

Ovaj članak je omogućen zahvaljujući velikodušnoj podršci američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj je odgovornost Omladinskog centra “Vermont” i Otisak.ba i kao takav ne odražava nužno stavove USAID-a niti Vlade SAD-a.

--