More

  Dunović na Kazanima: Da bi skinuli hipoteku s časne odbrane Sarajeva moramo napraviti spomenik

  Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH uoči 25. godišnjice stradanja Sarajlija na Kazanima danas je posjetio mjesto stradanja na Trebeviću i položio cvijeće. Tom prilikom istakao je da ni 25 godina nakon zločina na Kazanima, Grad Sarajevo nažalost još uvijek nije napravio spomenik na mjestu stradanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

  “Moram napomenuti da su sredstva iz kabineta potpredsjednika Federacije BiH za izradu prvo idejnog rješenja, a onda i spomenika, prebačena gradu još u prethodnom sazivu, prije nego što sam ja imenovan. Međutim, apsolutno se ništa nije desilo. Smatram da je veoma važno za sve građane Sarajeva da se napravi spomenik na Kazanima iz jednog prostog razloga. Ono što se desilo na Kazanima jeste bio zločin, ali to ni u kom slučaju nije bila politika niti Sarajeva, ni Armije RBiH. Da bi smo skinuli tu hipoteku sa časne odbrane grada, sa časne borbe pripadnika Armije RBiH neophodno je da se javnost u ovom slučaju grad odredi prema zločinu na Kazanima i da konačno naprave spomenik na ovom mjestu“, naglasio je Dunović.

  On je dodao da je tražio i usmenim i službenim putem od gradonačelnika Sarajeva, čak kaže pisao i otvorena pisma, u nadi da će shvatiti koliko je to važno za građane Sarajeva.

  “Građani Sarajeva se ne slažu, niti odobravaju na bilo koji način ono što se ovdje desilo. Nažalost od gradonačelnika nisam dobio nikakav odgovor. Čak kod usvajanja budžeta Grada Sarajeva za ovu godinu tih 5.000 konvertibilnih maraka je nekako nestalo, nije se ni pojavilo u budžetu iako postoje dokazi da je taj novac prebačen“, kazao je Dunović.

  Istakao je da svake godine potencira priču o dizanju spomenika, jer bi se time konačno stavila tačka na to.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  21 ÷ three =

  Čitano

  Povezani članci