More

  Dramatično upozorenje srpskog historičara Milivoja Bešlina: Srbija se sprema za rat

  Srpski historičar Milivoj Bešlin za portal Avangarda.ba zabrinuto najavljuje da se Srbija sprema za rat i revanš za izgubljene ratove devedesetih godina prošlog stoljeća

  Iz Srbije nam dolazi još jedno dramatično upozorenje o planovima aktuelne Srbije i o uticaju Rusije koji su veoma opasni za Bosnu i Hercegovinu. Srpski historičar Milivoj Bešlin za portal Avangarda.ba zabrinuto najavljuje da se Srbija sprema za rat i revanš za izgubljene ratove devedesetih godina prošlog stoljeća. Također, on otkriva šta radi Rusija i kako gura Srbiju u nove ratove.

  “Agresivna Rusija, sve više je antagonizovana u odnosu na Zapad. Ta nova hladnoratovska kontelacija srpskom nacionalizmu samo ide na ruku. Srpski nacionalizam, pritom, više nije autonoman: kao krak ruskog velikodržavnog nacionalizma, i on je danas podanički i, sve i da hoće, ne može se odupreti Rusima koji ga snažno podstiču da ponovo otvori pitanje promene granica na Balkanu. Nema mira na Balkanu sve dok se Srbija ne ujedini sa Republikom Srpskom, dok ne vrati Kosovo, Crnu Goru, poručuju uticajni ruski politički aktivisti ovde; Srbiji je potreban lider poput Milorada Dodika, ponavljaju ruski akademici, mediji, analitičari. Nastavi li se trend rusifikacije srpskog društva, srpski nacionalisti najpre će posegnuti za Bosnom i Hercegovinom, budući da je njihova prva meta, Crna Gora, kao članica NATO u tom smislu neuporedivo bezbednija i stabilnija. Atake na BiH posebno olakšava činjenica da u toj državi postoji entitet koji srpski nacionalisti odavno nazivaju “najvrednijom ratnom tekovinom”, svojim jedinim ratnim plenom. Da ne govorim o Miloradu Dodiku koji, zahvaljujući svojim specijalnom vezama sa Moskvom, dodatno ojačava već napravljenu arhitektura za srpsko ‘drugo poluvreme’”…

  “Srbija regionu ponovo počinje da postavlja takozvano srpsko pitanje, koje je, kao i uvek, pre svaga teritorijalno. Iako poraženi, ali i ubeđeni da sami nisu ni za šta odgovorni i da je poraz koji su doživeli rezultat zapadne mržnje i zavere, srpski nacionalisti uspeli su da sačuvaju “projekat” i sada čekaju da se međunarodne okolnosti promene i otvore im prostor za revanš”, ističe Bešlin.

  Jučer je administracija Aleksandra Vučića najavila da će krajem ove godine Srbija i RS donijeti zajedničku deklaraciju o opstanku srpskog naroda. Osnova te priče je da su Srbi ugroženi i da je jedini način da se zaštite od nestanka je ujedninjenje svih Srba. Historičar Milivoj Bešlin otkriva informacije koje dodatno pojašnjavaju kuda ide Srbija.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  7 + = sixteen