More

  Drama zbog smeća: Kamion pun otpada projurio pored ulazne kapije, radnici ga jedva zaustavili

  Radnici “Čistoće Cetinske krajine”, preduzeća koje upravlja sinjskim odlagalištem komunalnog otpada “Mojanka” na Kukuzovcu, u utorak su spriječili iskrcavanje pristiglog kamiona punog smeća iz Vrgorca, a potom su gradonačelnik Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta vratili kamion sa smećem u Vrgorac. Sami tok događaja odvijao se poput trilera.

  U 12 sati i 5 minuta preko ulazne kapije velikom brzinom projurio je kamion iz Vrgorca, bez da se zaustavio, predstavio, predao dokumente o teretu i omogućio našim radnicma da provjere sadržaj, što je uobičajena procedura za sva vozila osim kamiona naše kompanije. Kamion iz Vrgorca je produžio do mjesta iskrcavanja smeća.

  Naš zaposlenik odmah je sjeo u svoje vozilo i pojurio za njim. Zatekao ga je gdje se priprema iskarcati smeće u čemu ga je spriječio. Na pitanje kako je mogao onako brzo voziti i ne stati na ulazu vozač mu je odgovorio da je dobio takvu uputu. Još je dodao da mu je rečeno ukoliko se ne dopusti iskrcaj smeća da ugasi kamion, zaključa ga i ostavi na deponiju.

  Kako mu naš zaposlenik nije dopustio iskrcaj vozač je postupio po dobijenom uputstvu. Ugasio je i zaključao kamion i zajedno s našim radnikom došao do ulazne kapije gdje je već bio pristigao zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, a za koji trenutak došao je i gradonačelnik Miro Bulj – kaže Dragan Podrug, voditelj odlagališta.

  Na moj zahtjev vozač je u mojoj pratnji došao do kamiona i otišao bez da je iskrcao smeće. Rekao sam mu ukoliko se ponovi današnji događaj da će kamion trajno ostati na deponiju “Mojanka”. Mi saniramo deponij i činimo sve da našeg smeća bude što manje, a kamoli da primamo smeće iz Vrgorca – kazao je Bulj, piše Slobodna Dalmacija.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + seventy two = seventy three

  Čitano

  Povezani članci