More

  Dr. Edin Hodžić i Benjamin Malkić pristupili Stranci za Bosnu i Hercegovinu u Brčkom/FOTO

  - Advertisement -

  Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim.dr. Zijad Nišić jučer je u prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu uručio člansku kartu skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i dr. Edinu Hodžiću.

  Benjamin Malkić rođen je 4. januara 1996. godine u Tuzli.

  Benjamin Malkić

  Zvanje diplomiranog inžinjera medicinske radiologije stekao je 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

  U periodu od 2018. do 2021. godine obnašao je dužnost predsjednika MZ Šatorovići.

  Na lokalnim izborima održanim 2020. godine, sa osvojenih 1.151 glasova, izabran je za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čime je postao najmlađi skupštinski zastupnik.

  Dr. Edin Hodžić rođen je 7. juna 1980. godine u Tuzli.

  dr. Edin Hodžić

  Medicinski fakultet završio je u Tuzli, a zvanje neurologa stekao je na Vojnomedicinskoj

  akademiji u Beogradu 2014. godine.

  Trenutno obnaša dužnost šefa neuropsihijatrije u JZU

  “Zdravstveni centar Brčko”.

  Odluka da pristupe Stranci za BiH je olakšana činjenicom da skupšinski zastupnici Abdulah Iljazović i Mehmedalija Karamujić sa njima imaju dugogodišnje prijateljstvo.

  “Raduje nas pristupanje SBiH-u dvojice uglednih građana Brčko distrikta BiH gosp. Edina Hodžića i gosp. Benjamina Malkića, koji će svojim političkim angažmanom podržati ideju SBiH-a, a to je jačanje i zaštita institucija BiH, ekonomski prosperitet, politička stabilnost, socijalna sigurnost i unapređenje demokratije. Bosnu i Hercegovinu vidimo kao državu svih i za sve njene građane bez obzira na sve različitosti naših naroda. U skoro tri decenije SBiH politički integrira BiH, to je politička konstanta ovog političkog subjekta i samo zajedništvom, povjerenjem i poštovanjem prema drugima i drugačijima možemo računati na uspjeh na putu evropskih integracija koji je izvjesniji zbog značajne podrške međunarodne zajednice.

  Neprikosnovena ideja SBiH koja u fokus političke brige i pažnje postavlja BiH, a pri tome ne zanemarujući interese pojedinca i kolektiviteta, je garant da će ova partija imati sve veću podršku građana”, istakao je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim. dr. Zijad Nišić.

  Gospodin Mehmedalija Karamujić izrazio je zadovoljstvo što je skupštinska klupa SBiH bogatija za još jednog člana.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty five − thirty nine =