Donesene mjere za sanaciju klizišta kod Fabrike vode

  „Nema razloga za bilo kakvu bojazan da će trenutna situacija ugroziti Fabriku vode, ali će mjere koje smo danas usvojili sve to na neki način dovesti u red", izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta.

  Odjeljenje za javnu sigurnost, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odjeljenje za komunalne poslove s konkretnim zaduženjima u vezi s ovim pitanjem [Ustupljeno Otisku]

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je u srijedu 42. vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrala Informaciju o stanju na klizištu na mikrolokaciji kod Fabrike vode i donijela odluku kojom je zadužila Odjeljenje za javnu sigurnost, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odjeljenje za komunalne poslove s konkretnim zaduženjima u vezi s ovim pitanjem, javlja Otisak.ba.

  Odjeljenje za javnu sigurnost zaduženo je da pristupi angažovanju stručne ustanove, odnosno Rudarsko-geološkog instituta iz Tuzle, radi izrade stručnog mišljenja i nadzora kako bi se donijele interventne mjere.

  Dugoročno rješenje

  Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu se zadužuje da pristupi hitnoj sanaciji na mikrolokaciji Fabrike vode po preporukama i stručnom mišljenju Instituta, a Odjeljenje za komunalne poslove da u budžetu za 2018. godinu planira sredstva za izradu cjelovite studije za rješavanje klizišta na spomenutoj lokaciji, kako bi ovaj problem bio dugoročno riješen.

  „Nema razloga za bilo kakvu bojazan da će trenutna situacija ugroziti Fabriku vode, ali će mjere koje smo danas usvojili sve to na neki način dovesti u red. Zaduženja iz odluke su preventivne mjere koje ćemo preduzeti da ne bi došlo do bilo kakvih oštećenja na retenziji odnosno Fabrici vode“, istakao je u izjavi medijima gradonačelnik Siniša Milić.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ 10 =