Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2019. godinu”

  U Omladinskom centru u Brčkom danas je upriličena podjela certifikata za sve učesnike koji su uspješno završili obuku po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi. Organizatori obuke su Vlada Brčko distrikta i Odjeljenje za poljoprivredu u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Za ovu namjenu iz Odjeljenja za poljoprivredu je izdvojeno 550.000 KM.

  Posao dj-a odlučio je da zamijeni poljoprivredom. Mladi Đorđe Kovač na ovaj korak odlučio se kako bi nastavio porodičnu tradiciju. Prijavio se na Program Vlade i prošao potrebnu obuku. Očekuje da će njegov biznis plan biti među izabranim.

  Svi kandidati koji su prošli obuku svoje biznis planove treba da predaju do 5 marta u Odjeljenje za poljoprivredu. Izabrano će biti između 25 i 27 aplikatora. Uspješnim kandidatima će biti dodijeljen novac u iznosu od 20 do 25 hiljada KM.

  „ Naša očekivanja su da će oni uspješno da prođu taj period samog osnivanja preduzeća i da će da osnuju svoje preduzeće te da na selu razvijaju dalje poslovanje, da obezbijede dalji opstanak naših ljudi na selu, naših sugrađana, a također da eventualno obezbijede dodatno zapošljavanje”, istakao je Vlado Jeftić, direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

  Iz Zavoda za zapošljavanje poručuju građanima koji nisu uspjeli da se prijave na ovaj Javni poziv da to učine na sledećem ciklusu koji će biti raspisan u toku ove godine.

  Izvor: Brcko.tv
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + seventy six = eighty