Distrikt učesnik u projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”

Foto/Ustupljeno Otisku

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Nedim Hamzabegović učestvovao je na promociji druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”.
Tom prilikom naglašena je važnost pitanja mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Projekat jačanja uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini je zajednički projekat Vlada Švicarske i Švedske.

Za provođenje navedenog Projekta zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Bosni i Hercegovini, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice F BiH, Vladom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i oba entitetska saveza općina/opština i gradova.
Druga faza projekta se provodi u ukupno 41 jedinici lokalne samouprave i 199 mjesnih zajednica širom Bosne i Hercegovine i traje do 2024. godine.

Projekat za cilj ima poboljšanje kvalitete života i veći angažman građana u procesima donošenja odluke, te povećanje rodne ravnopravnosti kroz sistemske promjene i ciljane intervencije na lokalnom nivou.

Vlada Brčko distrikta BiH
--