Diana Zelenika kandidatkinja HDZ 1990 za člana Predsjedništva BiH

  Dugogodišnja političarka, a po profesiji ljekar, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića.

  Zelenika rekla kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba [Fena]

  Diana Zelenika, aktuelna zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske stranke 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na predstojećim općim izborima koji će se održati u oktobru ove godine.

  Dugogodišnja političarka, a po profesiji ljekar, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića s obzirom na njezin rad i angažman u državnom Parlamentu te doprinos unutar HDZ-a 1990.

  „Siguran sam da u osobi koju smo kandidirali za člana Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda imamo odgovor na sve strahove, zebnje i izazove hrvatskoga naroda. Kandidirali smo osobu koja nema niti jedne mrlje u svom osobnom niti profesionalnom angažmanu ili životu. Posebno sam sretan što smo na tu poziciju kandidirali damu, ženu i majku“, izjavio je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović u subotu u Mostaru nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

  Cvitanović je naglasio i to kako će, “nakon što Diana Zelenika bude izabrana za člana Predsjedništva BiH, podnijeti ostavku na članstvo u HDZ 1990 jer time žele poručiti da će gospođa Zelenika biti član Predsjedništva BiH svih Hrvatica i Hrvata te građanki i građana BiH koji je nisu podržali”.

  Borba za položaj žena u BiH

  U svom obraćanju, Zelenika se zahvalila na potpori stranačkih kolega koji su je jednoglasno podržali njenu kandidaturu.

  Njena će misija, kazala je, biti borba za položaj žena u BiH, osiguranje mladih, konstitutivnost naroda bez obzira na brojnost, borbu protiv siromaštva te iskorjenjivanje siromaštva.

  Dodala kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba.

  Ustvrdila je kako će BiH u budućnosti biti ponovo jaka i prosperitetna te lišena kriminalaca.

  „Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada. Dajem vam svoju riječ. Ova zemlja će ponovo biti snažna, zdrava, radosna i jaka. Želimo graditi neopterećenu prošlosti budućnost.  Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti i odgovornosti, imamo obavezu zaustaviti i sankcionirati rušenje države“, poručila je Zelenika.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = one