DF Brčko: Promjene iz temelja na čelu sa Peljtom

Demokratska fronta iz Brčkog krenula je u reorganizaciju ove političke organizacije na čelu sa novoizabranim predsjednikom Povjereništva Mensurom Peljtom, nakon što je raspušteno staro rukovodstvo.

Na sastanku novog rukovodstva kojeg čini 11 članova dogovoreno je da se rad organizacije Demokratske fronte Brčko iz temelja promijeni te da u svakoj mjesnoj zajednici se formira novo rukovodstvo.

- Reklama -

Peljto je naglasio da je ovo samo početak, te da će Demokratska fronta za četiri godine zasigurno biti nezaobilazan faktor u političkom životu Brčko distrikta BiH. Istakao je da je on najstariji član te da okosnicu stranke čine mladi i obrazovani ljudi.

Ponosan sam što mogu najaviti da će Brčko distrikt BiH iduće godine na parlamentarnim izborima imati svog nosioca liste za federalni Parlament kao i kandidata za državni Parlament, što smatram da će Brčko distrikt BiH najzad poslije 16 godina imati nekog svog u ovim parlamentima.

Predsjednik Povjereništva DF Brčko Mensur Peljto

Iz Demokratske fronte su poručili da su sretni jer imaju svog člana Predsjedništva kao i tri parlamentarca na državnom nivou, osam na federalnom nivou i u svim kantonima osim u Brčko distriktu BiH.

Vratit ćemo sjaj i u Brčko dsitrikt BiH Demokratskoj fronti i njenom predsjedniku koji je u kontinuitetu za multietničku BiH i nikada nikad iskompromitiran i isprofanisan jer isključivo se zalagao za interese jedinstvene države BiH. Mi Brčaci se trebamo okrenuti putem Željka Komšića da Brčko distrikt bude mnogo bliži BiH, da ne bude zapostavljen jer je ipak posebna administrativna jedinica u BiH.

Predsjednik Povjereništva DF Brčko Mensur Peljto

Peljto je naglasio da će u čevrtak razgovarati sa Komšićem o mogućnosti otvaranja kabineta Predsjedništva u Brčko distriktu BiH.

Autor: Kristian Bilić