Denis Zvizdić, Sebija Izetbegović i Mirko Šarović proglašeni najboljima u svom poslu

  Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nosilac je pozitivnih promjena, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je najministar, a najmenadžer iz oblasti zdravstva prof. dr Sebija Izetbegović i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

  Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nosilac je pozitivnih promjena [Faktor.ba]

  Izbor najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Evrope za 2017. godinu održan je jučer u Sarajevu u okviru Direkcije evropske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija.

  Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nosilac je pozitivnih promjena, a ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je najministar, dok je ambasador Austrije u BiH Martin Pammer najambasador, javio je Faktor.ba.

  - Reklama -

  Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je najministar [Faktor.ba]
  Dodijeljeno je i sedam nagrada za životno djelo. Otišle su u ruke Bogoljuba Karića (DANA HOLDINGS &BK GROUP), Đahida Muratbegovića (Privredno društvo Igman), Snježane Kopruner (GS Tvornica mašina), Strashe Milkovskog (Granit Skopje), Tomislava Antunovića (Kompanija Antunović), Bože Jankovića (Enterijer Janković), Žarka Radulovića (Montenegro Stars Hotel Group).

  U kategoriji Super šampioni biznisa dobitnici su Andrej Jovanović (Moji Brendovi), Jozsef Varadi (Wizz Air Holding PLC), Andrzej Zarajczyk (Pol Mot Holding & Ursus), Dr. Youseff Sayed Hasan Ali Al Zalzalah (Petro Link Holding Company) i Janez Škrabec (Riko, Ljubljana).

  Sebija Izetbegović najmenadžer u oblasti zdravstva

  Na ovogodišnjem izboru za najmenadžera nagradu iz oblasti zdravstva dobila je prof. dr Sebija Izetbegović i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

  Nagradu iz oblasti zdravstva dobila je prof. dr Sebija Izetbegović i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu [Faktor.ba]
  Kako se navodi u obrazloženju žirija, Sebiji Izetbegović uručuje se nagrada za izuzetno dobro vođenje Kliničkog centra. To je pravi gigant, odnosno najveća zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini, kroz koju dnevno prođe od 10.000 do 12.000 pacijenata. Usluge im pruža 565 ljekara specijalista, 136 ljekara subspecijalista, 74 ljekara na specijalizaciji i čak 1.670 medicinskih sestara i tehničara.

  – Ovo je lijep događaj jer se dešavaju neke lijepe stvari. Ovo je pobjeda dobra protiv zla. Ovu nagradu su dobili svi zaposleni u Kliničkom centru, a ja sam je samo primila – izjavila je za Faktor Sebija Izetbegović.

  Nagradu “Najmenadžer” dobio je Muamer Babajić, vlasnik kompanije Masterwerk GmbH iz Minhena.

  Emiru Hadžihafizbegoviću nagrada iz kulture

  Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović je osvojio nagradu iz oblasti kulture, dok je srbijanska glumica Mirjana Karanović odnijela nagradu za umjetnost.

  Dobitnik priznanja “Najmenadžer” bio je direktor N1 za Bosnu i Hercegovinu Amir Zukić, a nagradu za najuspješniju i najbolju televiziju u regionu, kao i prethodne dvije godine, osvojila je televizija N1.

  U oblasti novinarstva, nagradu za životno djelo dobio je Omer Karabeg, urednik i novinar na Radiju Slobodna Evropa.

  Najbolji sportista regiona je Dragan Džajić.

  Nagradu “Najuniverzitet” dobio je Univerzitet John Naisbitt iz Beograda.

  Premijer Vlade HNK Nevenko Herceg proglašen je za “Najpremijera” 2017. godine u BiH.

  Nagrade “Najmenadžer” i “Najkompanija” dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu – kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjena novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje ukupne konkurentne sposobnosti.

  IzvorFaktor.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighteen ÷ = 2